Celebs

Hoe gaat het nu met Piet Piraat?

Schip ahoi piraatjes! Iedereen kent deze bekendste piraat van België en Nederland wel. Wij leefden mee met alle avonturen die Piet Piraat en zijn vrienden meemaakten op ‘De Scheve Schuit’. Samen met de piratenvrouw Stien, Berend de kok en de niet-pratende Steven aten zij elke dag weer ‘Brokkenpap’ terwijl zij over de ‘Zeven Zeeën’ voeren. Maar hoe gaat het nu met Piet Piraat en zijn bemanning? Girlscene zocht het voor je uit.

De aller eerste aflevering van Piet Piraat werd uitgezonden in 2001. Inmiddels dus al zeventien jaar geleden. What!  Naast het kijken van de afleveringen op tv, luisterden wij ook naar de liedjes van Piet Piraat uit onze cd-speler. 

Piet Piraat (Peter Van De Velde)
Wow! Hem herkennen we echt niet meer zonder zijn piraten pak. Peter is inmiddels 51 jaar oud en ondanks dat hij een mega grote kindervriend is, spreekt hij zijn twee eigen dochters niet meer. Tien jaar geleden ging hij weg bij zijn vrouw en koos hij voor zijn grote liefde Debbie, waarmee hij op de foto hieronder staat. Sindsdien ziet hij zijn twee dochters (nu 24 en 26 jaar) niet meer.

Piet Piraat is nog steeds erg actief bij Studio 100. Hij heeft in veel series en films gespeeld zoals Danni Lowinski, Allemaal Familie en Anika. Maar ook staat hij nog steeds op de planken als Piet Piraat.

Zo zag Piet Piraat eruit: 

hoe gaat het nu met piet piraat
En zo ziet Peter Van De Velde er nu uit:

Stien Struis (Anke Helsen)
Anke Helsen is nu 63 jaar oud. Ze is een Nederlandse acteur maar woont en werkt nu in Vlaanderen. Sommige onder ons kennen haar ook nog wel als Vanessa uit de ziekenhuisserie ‘Spoed’. Anke heeft één zoon Rogier van 30 jaar oud. Ook heeft Anke een rol gehad in ‘Mega Mindy’ en heeft ze nu nog steeds rollen in verschillende tv-series en theatershows. 

Zo zag Stien Struis eruit:

hoe gaat het nu met piet piraat anke helsenEn zo ziet Anke Helsen er nu uit:

 

Een bericht gedeeld door ankehelsen (@ankehelsen) op

 

Een bericht gedeeld door ankehelsen (@ankehelsen) op

Steven Stil (Dirk Van Vooren)
Behalve dat de wel horende, maar niet pratende Steven, oftewel Dirk Van Vooren, af en toe nog op de ‘Scheve Schuit’ te vinden is, speelt hij ook nog in het theater en op tv. Zo had hij bijvoorbeeld net als Anke Helsen een rol in de tv serie ‘Mega Mindy’ en speelde hij in de show ‘Winterrevue’. In het echt kan Steven dus wel gewoon praten. 

Zo zag Steven Stil eruit:

hoe is het nu met piet piraat

En zo ziet Dirk Van Vooren er nu uit:

Berend Brokkenpap (Dirk Bosschaert)
Dirk Bosschaert is de man die de grappigste kok aan boord is met zijn specialiteit ‘Brokkenpap’. Hij is dit jaar 60 geworden. Je wist vast nog niet dat Dirk Bosschaert sinds 2013 ook de stem van de hond Samson uit ‘Samson en Gert’ is én de schildpad Dongo uit ‘Wizzy en Woppy’! Daarnaast is Dirk nu nog steeds veel in het theater te vinden. 

Zo zag Berend Brokkenpap eruit:

hoe gaat het nu met piet piraat

En zo ziet Dirk Bosschaert er nu uit:

Bron: wikipedia, showbizzsite.be, entoen.tv, nieuwsblad.be | Beeld: Brunopress