Celebs

Hoe gaat het nu met Ernst, Bobbie (en de rest)?

De echte soepkippen kennen het knettergekke stel nog wel. Ernst, Bobbie en de rest. We kunnen het introliedje nog steeds uit volle borst meezingen. Samen maakten ze de grappigste liedjes en kwam Bobbie tussendoor weer met zijn heerlijke domme opmerkingen. Hoe gaat het nu met Ernst en Bobbie? Zijn ze nog steeds beste vrienden? Girlscene zocht het voor je uit.

De serie Ernst, Bobbie en de rest is bedacht en geschreven door Ernst en Bobbie zelf. Ze maakten in 1987 in eerste instantie grappige clown-filmpjes en liedjes voor kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. In 1989 maakten zij de overstap naar de televisie. De serie werd meteen razend populair onder kinderen en volwassenen. In totaal zijn er maar liefst zeven seizoenen gemaakt.

Ernst en Bobbie maakten in elke aflevering wel weer een nieuw avontuur mee. In de dierentuin, op vakantie, in het circus. Het iconische duo kwam 贸veral. Aan het begin van de aflevering kreeg Bobbie vanuit zijn rugzak een ‘boink’-geluid. Daarin zat een mini-tv met een nieuwslezeres die het probleem van het verhaal uitlegde. Ernst en Bobbie gingen dan samen met een professional op zoek naar de oplossing.

Zo gaat het nu met Ernst, Bobbie en de rest

Ernst – Erik van Trommel

We kunnen wel zeggen dat Ernst de slimste van het stel was en nog steeds is. Ernst, die in het echte leven eigenlijk Erik heet, is geboren in 1967 en is vijf jaar ouder dan Bobbie. Dat had je in de serie nooit gedacht h茅? Hij heeft nu drie kinderen: Jip (geboren in 1999), Lot (geboren in 2002) en Valentijn (geboren 2015). Zijn dochters hebben zelfs een keer in een van de afleveringen meegespeeld. Wanneer Erik niet in zijn personage zit, is hij mede-directeur van Trend Media. Het bedrijf heeft hij samen met Bobbie opgericht en dat produceert verschillende kinderseries en theatershows, zoals Checkpoint Theater. 脡n natuurlijk Ernst, Bobbie en de rest.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ernst, Bobbie en de rest (@ernstbobbie_official) op

Bobbie – Gert-Jan van den Ende

Zonder de zwarte muts met witte stipjes herkennen we hem bijna niet. De altijd vrolijke en grappige Bobbie, oftewel: Gert-Jan. Hij is geboren in 1962, dus inmiddels alweer 53 jaar oud. Samen met zijn vrouw Caroline, heeft hij net als Ernst drie kinderen: Jeroen (1991), Thomas (1999) en Laura (1995). Naast zijn rol als Bobbie, bedenkt hij samen met Ernst verhalen en liedjes voor Trend Media. Daarnaast is hij regelmatig ook als andere personages op het podium te zien. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ernst, Bobbie en de rest (@ernstbobbie_official) op

De directeur van de dierentuin – Robert Tingelaar

Ernst en Bobbie leken in het eerste seizoen vaste klanten van de dierentuin Burger’s Zoo te zijn. De directeur van de dierentuin kon hun aanwezigheid niet altijd waarderen, maar was achteraf wel altijd blij met hun hulp. Dit personage werd gespeeld door Robert Tingelaar. Na de serie is hij gestopt acteren en heeft hij nu een grote passie voor fotografie.

Het campinghoofd – Ilse Vocking

Het campinghoofd – gespeeld door Ilse Vocking – stond bekend om haar liefde voor chocolade en natuurlijk het zinnetje ‘Klaar? Wegwezen maar!’ Nadat Ernst en Bobbie de camping hadden verlaten, heeft ook zij blijkbaar afscheid genomen van de camping, want in het echte leven werkt Ilse nu achter de schermen als regisseur. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ilse (@ilsevocking) op

De kasteelheer – Alfred Heppener

In seizoen 6 beleefden Ernst en Bobbie de spannendste avonturen in een kasteel. Aan het einde van de aflevering kwam de kasteelheer zoals gewoonlijk bij het duo langs in zijn auto. Een goede bestuurder was hij niet, want hij reed zijn auto altijd in de prak. “Ik ga wel leupen”, zei hij vervolgens. De kasteelheer werd gespeeld door Alfred Heppener. Na zijn rol in ‘Ernst, Bobbie en de Rest’ heeft hij onder andere gespeeld in Goede tijden, Slechte tijden en Het Sinterklaas Journaal. 

De circusdirecteur – Hero Muller

We lagen vroeger altijd in een deuk wanneer de slechthorende circusdirecteur Ernst beschuldigde van de bijdehande woorden die zijn papagaai eigenlijk zei. De circusdirecteur heet in het echte leven. Hero Muller. Je zou hem misschien kunnen kennen van Het Huis Anubis als Zeno Terpstra, Flikken Maastricht als Meneer Holshuizen 贸f zelfs van Sesamstraat. Daar spreekt hij de stem in van het schattige hondje Tommie. 

Zijn Ernst & Bobbie nog vrienden? 

We hebben het al een beetje verklapt, maar ja, vrienden zijn ze zeker nog! Met hun ‘Ernst, Bobbie en de rest’ shows touren ze nog steeds het hele land door. Door het coronavirus zijn ze helaas even gestopt, maar hopelijk pakken ze de draad gauw weer op. Dan kunnen we allemaal ons favoriete jeugdprogramma weer herbeleven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ernst, Bobbie en de rest (@ernstbobbie_official) op

Bron: ernstbobbie.nl | Beeld: Brunopress