Lifestyle

Girls Issues: ‘Ik heb nooit echte vrienden gehad’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die niet weet of ze een afscheid moet geven aan haar klas. 

Hey Girlscene, 

Ik ben veertien jaar en word in augustus vijftien. Ik ga dan na de zomervakantie officieel naar een andere school om de derde opnieuw te doen. Dit komt door verschillende redenen, maar hier is mijn probleempje: ik had er nooit over nagedacht om een ‘afscheid’ te geven. Mijn moeder vindt dat ik de klas moet vertellen dat ik wegga, maar ze snapt dat ik dat niet wil. Ik heb nooit echte vrienden gehad en de jongens zijn verschrikkelijk (ik ben dus erg blij met een nieuwe omgeving). Wat kan ik doen?

Groetjes,
Vera

Girls issuesHi Vera,

Wat vervelend dat je nooit zo goed kon opschieten met je klasgenoten. Het is begrijpelijk dat je erg blij bent dat je naar een nieuwe school gaat in een nieuwe omgeving. Je maakt een nieuwe start en dus ook nieuwe vrienden. Als je het handig vindt om een aantal tips te lezen hoe je makkelijk nieuwe vrienden maakt, lees dan dit artikel

Je moeder vindt dat je de klas moet vertellen dat je weggaat, maar jij staat hier niet achter. We snappen dat het misschien spannend is om te vertellen, omdat je niet weet hoe je klas gaat reageren. Als je je hier niet goed bij voelt, moet je het niet doen. Toch is het heel normaal om het te melden en misschien je docenten te bedanken. Je vraagt aan je docent of je net voor het einde van de les even de aandacht mag en dan komt dat helemaal goed. Je kunt bijvoorbeeld een zak snoep rond laten gaan en vertellen dat je naar een andere school gaat. Dat kost weinig moeite en iedereen weet meteen dat je naar een andere school gaat. Misschien helpt het om deze tips te lezen, zodat je dit vol zelfvertrouwen aan je klasgenoten kunt vertellen. 

Veel succes!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscenenl.nl.

Beeld: Unsplash