Lifestyle

Heftig verhaal: ‘Toen ik 14 was stond ik er niet bij stil en nu ben ik onvruchtbaar’

heftig-verhaal

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een Girlscene-lezeres die onvruchtbaar is.

Heftig verhaal

Ik las een artikel over een meisje dat onvruchtbaar was. Ik ben 34 jaar en toen ik 14 was kreeg ik te horen dat ik leed aan de zware Chronische Glomerulonefritis ziekte. Ik heb een zeer lange weg afgelegd en herviel twee keer, waardoor ik ook aan de dialyse moest en een zeer zware medicatie nam. Eén daarvan was Endoxan. Deze medicijnen veroorzaakt op lang termijn onvruchtbaarheid. Ik heb er nooit veel uitleg over gekregen, en ik moet zeggen dat ik op mijn 14-jarige leeftijd daar ook niet bij stil stond.

Lees ook:
Heftig verhaal: ‘Ik ging bijna dood door de pil’

Onvruchtbaar

Nu (jaren later) heb ik de juiste man gevonden en is mijn kinderwens heel groot geworden. Ik ging dus naar de nefroloog om te vragen of ik de mogelijkheid had om moeder te kunnen worden. Ondertussen ben ik al zeven maanden gestopt met de pil, om te kijken of ik nog vruchtbaar ben. Binnen twee weken weet ik daarvan het resultaat, maar de dokters geven me weinig kans. Ik weet het antwoord eigenlijk al… maar wil gewoon met zekerheid weten of ik écht onvruchtbaar ben.

Zware periode

Het is een hele zware periode, en ik weet dat het nog moeilijker zal worden. Ik vraag me af hoe ik zal kunnen leven met het feit dat ik nooit een moeder zal zijn. Ik voel me erg alleen en probeer een manier te vinden om ermee om te gaan. De stress deze twee weken is zenuwslopend. Ik weet ergens wel hoe het zal zijn, maar toch zal dit de zwaarste beproeving ooit zijn. Dat is dit naar jullie schrijf, is ook een soort van verwerkingsproces. Over al waar je heen gaat en waar je kijkt, zie je kinderen. Alles draait om kinderen. En ik sta gewoon aan de zijlijn en kijk ernaar. Vol verdriet en eenzaamheid.

Anoniem

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Beeld: pinterest