News

Bewezen: Twee keer per dag slapen is gezond

Slaap hebben we allemaal nodig. Het liefst zo’n acht uur per dag ook al lukt dat niet altijd… Na een drukke dag heerlijk in je bed ploffen is het misschien wel het fijnste wat er is, maar het schijnt dus nóg beter te zijn om dit twee(!) keer per dag te doen. In veel warme landen houden mensen tussen de middag al een siësta en dat blijkt dus hartstikke goed voor je te zijn. Kunnen we dit ook in Nederland invoeren, alsjeblieft?

Middagdipje
Je hebt netjes de acht uur slaap gehaald vannacht, maar toch rond een uur of drie komt daar de middagdip om de hoek kijken. Uit onderzoek blijkt dat dit dus hartstikke makkelijk te voorkomen is door het middagdutje. Uit onderzoek blijkt dat onze biologische klok namelijk juist ingesteld is op twee ‘dutjes’ per dag. En er zijn méér redenen om een middagdutje te doen…

kat slapen gezond

Voordelen
Naast het feit dat onze biologische klok niet hoeft te wennen aan een schoonheidsslaapje heeft het nog meer voordelen. Het schijnt dat wij op dagen met een middagdutje een stuk alerter zijn. Wanneer wij het schoonheidsslaapje dagelijks doorvoeren zou ook onze creativiteit er op vooruit gaan. Hola siēsta!

Bron: theconversation.com | Beeld: Unsplash