Travel

22 redenen waarom een reis naar Curacao op je bucketlist moet staan

curacao-bucketlist

Zodra er maar iets tegen zit denken wij meteen aan de momenten dat we eindelijk van een welverdiende vakantie mogen genieten. Er zijn zoveel mooie plekken op de wereld, eentje hiervan is Curaçao. Het eiland wordt steeds populairder en we zien iedereen naar het Caribisch gebied vertrekken.

Curaçao

Wij snappen wel waarom, want het eiland heeft zoveel moois te bieden! Van oneindig veel palmbomen, parelwitte stranden en de leukste happy hours… dushi Korsou is zeker een bezoekje waard (wanneer het weer mag natuurlijk) en dit zijn de redenen.

Niet alleen is het zon, zee en strand, maar de sfeer en gezelligheid op het eiland is om van te dromen. Ben jij van plan om een vakantie te gaan boeken, wanneer het coronavirus ein-de-lijk de wereld uit is? Houd dan het ABC-eiland Curaçao in gedachten. Heb je hulp nodig bij het maken van een besluit, dan hebben wij 22 redenen voor jou verzameld waardoor jij vast en zeker de knoop kan doorhakken.

1. Curaçao heeft de meest prachtige stranden.

2. De zee is blauwer dan blauw en mega helder.

3. Met wilde zeeschildpadden zwemmen? In Curaçao is het allemaal mogelijk, bij het strandje Playa Grandi vind je ze sowieso.

4. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er de leukste happy hours.

5. Is jouw droom met dolfijnen zwemmen? Bij de Dolphin Academy is het mogelijk!

6. Naast Curaçao is er nóg een eilandje genaamd Klein Curaçao, oftewel een echt paradijsje! Hier ga je met een boot naartoe en geniet je de hele dag van een stralende zon, helderblauw water en een parelwit strand.

7. De hoofdstad van Curaçao is mega gezellig.

redenen voor een bezoek aan curacao

8. In de wijk Punda in Willemstad vind je super schattige gekleurde huisjes, perfect voor je Instagram feed.

9. Op het Wilhelminaplein in Willemstad heb je de lekkerste restaurants die ook nog eens betaalbaar zijn.

10. Ben jij niet vies van een gezellig feestje? Elke maand is er op Cabana Beach een mega feest mét vuurwerk en op het strand!

11. Lekker eten kan je heel goed op Curaçao, bij restaurant MOOD kun je heerlijk lunchen en dineren. Met een adembenemend uitzicht. Love it!

12. Ben jij sportief en doe jij het liefste ook lekker actief tijdens de vakantie, dan is het beklimmen van de Christoffelberg echt iets voor jou.

13. Op Curaçao is het huren van een auto een must. Hierdoor mis je niks van het prachtige eiland en rijd jij overal naartoe.

14. Met de auto naar Westpunt rijden om de mooiste stranden te ontdekken is zeker een must-do.

15. Fan van flamingo’s? In Curaçao is er een ‘Flamingo Area’!

16. Instagramwaardige foto’s maken is mogelijk bij Saint Tropez Beachclub… inclusief infinity pool!

17. Ook het plekje Karakter heeft een infinity pool waar je alleen maar van kunt dromen. Er is ook een heerlijk plekje om te lunchen: het Koraal.

18. Bij het uiterste punt van het eiland vind je een rots die beschilderd is met de vlag van Curaçao, dit is ook zeker een foto waard.

19. Naast schildpadden, dolfijnen en flamingo’s heeft Curaçao ook een strand met varkentjes! Dit is zó schattig.

20. Staat barbecueën op een parelwit strand bovenaan jouw bucketlist? Bij Draaibooi is het mogelijk. De hele dag genieten van een mooi strand en lekker eten… goals!

21. In januari is er op Curaçao Fuikdag, dan gaat iedereen het water op met grote boten en ontelbaar veel floaties. Gegarandeerd een van de leukste feesten ever.

22. Op Curaçao serveren ze bananensoep, dit is zó lekker! Bij Restaurant de Gouverneur in Willemstad zijn ze het lekkerst. Yum!

23. De taal op Curaçao is zo leuk, je gaat automatisch meepraten. Bon dia dushi!

Beeld: pinterest