Lifestyle

7 signalen dat je een aangeboden baan tóch moet afwijzen

Yes! Eindelijk is het zover, je hebt een telefoontje gekregen en een nieuwe baan ligt voor het grijpen. Misschien is het wel je allereerste baan of misschien al je derde, maar het blijft een belangrijk ding zo’n nieuwe baan. Het is iets waar je echt even goed over na moet denken, want wat nou als er toch een stemmetje in je hoofd zegt dat je het misschien beter niet moet doen? Om de knoop door te hakken heeft Girlscene 7 signalen verzameld.

Hoe wanhopig je ook bent voor het vinden van een nieuwe baan, goed erover nadenken is toch echt een must. Zeg nooit zomaar ‘ja’ tegen een bijbaantje of misschien zelfs wel een serieuzere baan zonder dat je hier heel erg goed over na gedacht hebt. Werkgevers willen vaak te veel van je of misschien is een baan wel erg onderbetaald zonder dat je door hebt dat je veel meer hoort te verdienen. De onderstaande signalen helpen je verder.

♥︎ De werkgever geeft geen duidelijke antwoorden op je vragen
Niets is zo vervelend als antwoorden die vaag zijn en niet helemaal kloppen. Let dus daarom goed op als je belangrijke vragen vanuit jouw kant stelt tijdens een gesprek met de werkgever. Wordt er vaag en/of negatief gereageerd, dan moet er een belletje bij je gaan rinkelen. Dit is namelijk een reden om de baan misschien niet aan te nemen.

♥︎ De reviews over het bedrijf zijn niet best
Als je een vakantie gaat boeken kijk je altijd naar de reviews en vaak beslis je aan de hand daarvan of je wel of niet de vakantie boekt. Hetzelfde hoor je eigenlijk te doen als je een nieuwe baan aangeboden krijgt. Hoor je in de wandelgangen dat je hier eigenlijk niet moet gaan werken door allerlei redenen, doe het dan ook niet en wijs de baan af.

♥︎ Er is veel negativiteit in het team
Als je bij een nieuw bedrijf aansluit wil je het liefste ook gezellige collega’s om mee te werken. Als je al eens een bezoekje aan het bedrijf hebt gebracht en merkt dat het team niet echt gezellig is, bedenk je dan nog eens een tweede keer of jij wel bij dit team past. Een negatief team is natuurlijk niet iets waar je op zit te wachten bij een nieuwe baan.

♥︎ Je voelt je opgelaten 
Misschien nog wel het meest belangrijke bij een nieuwe baan is dat jij je op je gemak voelt. Alleen dan haal jij het beste uit jezelf en ga je er de volle 100% voor. Voel jij je al meteen opgelaten bij het eerste of tweede gesprek? Dan is dit een no-go, werken op een werkplek waar jij je niet jezelf voelt is geen goed idee.

♥︎ De functieomschrijving is veranderd
Dit is absoluut niet waar jij je voor hebt opgegeven. Een baan moet volledig bij je passen en zodra je taken moet gaan vervullen die gewoon echt niet jouw ding zijn, dan wordt het nogal een moeilijke klus. Let daarom op dat wat je hebt afgesproken ook zo blijft en niet wordt veranderd.

♥︎ De sfeer is niet goed
Bij een leuke en goede baan hoort ook een aangename sfeer. Is die er niet? Bedenk dan zelf even of je dit wilt doorzetten of niet. Misschien ben jij iemand die hier wel goed tegen kan en gewoon haar werk doet, maar wanneer een leuke sfeer bij jou erg belangrijk is moet je het misschien niet doen.

♥︎ Er zijn geen mogelijkheden om door te groeien
Een bijbaan is één ding, maar wanneer jij de ambities hebt om door te groeien moet dit ook een mogelijkheid zijn bij je nieuwe baan. Vooral als dit voor jou op nummer één staat is het nog weleens een struikelblok als dit bij de nieuwe baan niet mogelijk is.

Bron: Hello Giggles, Career Addict | Beeld: Unsplash