Lifestyle

23 life hacks voor meiden die alleen gaan reizen

Omg! Je hebt besloten om in je eentje te gaan reizen, mega leuk en spannend tegelijk. Je bent nu in je eentje verantwoordelijk voor alles en staat er helemaal alleen voor in het buitenland. Dit vergt veel voorbereiding, onderzoek en planning. Er zijn natuurlijk zoveel mooie plekjes op de wereld en het liefst wil jij ze allemaal zien. Enorm veel dingen waarover je moet nadenken en dan moet je ook nog opletten dat je niks vergeet. Voor dit alles hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Veel meiden waren jullie al voor, in je eentje de wereld rondreizen is tegenwoordig helemaal hot en happening. Backpacken in Zuidoost-Azië of een half jaar in Australië, we zien het allemaal voorbijkomen. De mooiste kiekjes van de blauwste wateren en mooiste sterrenhemels, ja dat zien we zeker zitten. Om deze reis in je uppie succesvol te laten verlopen hebben we de beste life hacks hier beneden verzameld.

♥︎ Doe veel activiteiten. Het is natuurlijk prachtig om door verschillende landen te reizen, maar zonder activiteiten wordt het allemaal een beetje saai uiteindelijk. Er zijn verschillende backpack groepen waar je de mogelijkheid hebt om bij een bepaalde tocht aan te sluiten. Echt een aanrader en je ontmoet ook nog eens nieuwe mensen.

♥︎ Slaap in hostels. Hotels zijn veel te duur voor als je een lange reis maakt. Daarom is het slapen in hostels een echte aanrader. Lekker goedkoop en verder prima te doen, als je maar veilig slaapt en de basis facilitaire voorzieningen hebt. Vaak kost een overnachting nog geen €10 en dan heb je er zelfs een ontbijtje bij. Let wel op dat je met anderen in een slaapzaal slaapt. 😉

♥︎ Wees sociaal. Het is belangrijk dat je erg sociaal bent op reis, helemaal alleen red je het namelijk nauwelijks. Door veel nieuwe mensen te ontmoeten wordt het reizen ook een stuk leuker.

♥︎ Zet een stap buiten je comfortzone. Een reis in je eentje maken is natuurlijk al erg spannend en een grote stap buiten je comfortzone, maar het voortdurend aanspreken van vreemde mensen en andere culturen ervaren is nóg een stapje verder.

♥︎ Maak een planning, maar leg niet te veel vast. Het is slim om een planning te maken van wanneer je in welk land of welke plaats wilt zijn. Wat je doet, laat je op het moment afkomen. Dat is namelijk veel leuker en spannender.

♥︎ Houd contact met het thuisfront. Jij bent ver weg lekker je eigen ding aan het doen en mooie plaatsen aan het ontdekken, terwijl je ouders thuis wellicht alleen maar hopen dat het goed met je gaat. Probeer daarom altijd contact te houden met thuis.

♥︎ Koop een goede backpack. Met een goede backpack wordt jouw reis een stuk aangenamer en fijner. Vergeet ‘m ook niet goed in te pakken.

♥︎ Vergeet geen oordoppen. Als je in hostels slaapt, slaap je meestal in een slaapzaal… met snurkende mensen. Oordoppen komen dan goed van pas.

♥︎ Neem een slotje mee. Het is altijd handig om een slotje mee te hebben, er is weinig privacy dus is het wel zo fijn om je tas toch een klein beetje te beveiligen.

♥︎ Schaf een lokale simkaart aan. Op deze manier ben je (bijna) altijd bereikbaar.

♥︎ Een creditcard is een must. Mocht je pinpas het niet doen, dan heb je altijd een betaalmiddel bij de hand. Naast dat cash ook erg handig is.

♥︎ Maak een kopie van je paspoort en rijbewijs, sla deze op in je mail. Mocht je deze reisdocumenten kwijt raken, dan gaat het veel makkelijker om een nieuwe aan te vragen.

♥︎ Check ruim van tevoren alle nodige inentingen. Als je naar verre landen reist zijn deze hoognodig.

♥︎ Naast een creditcard, moet je je pinpas op ‘wereldpas’ zetten. Doet je pinpas het wel? Vergeet ‘m niet op wereldpas te zetten.

♥︎ Neem genoeg zonnebrand en insectenspray mee. In het buitenland is dit namelijk vaak veel duurder dan in Nederland, zorg dus voor een kleine voorraad.

♥︎ Vergeet de wereldstekker niet mee te nemen. Is wel zo handig in het buitenland. 😉

♥︎ Verdeel je geld op verschillende plekken. Een buikportemonnee is een aanrader, hou je geld veilig en zorg dat je altijd een verschillende plekken hebt waar je geld verstopt.

♥︎ Maak je veel foto’s? Neem dan meerdere SD kaarten mee. Als je je foto’s niet kwijt wilt raken zijn meerdere SD kaarten zeker een aanrader!

♥︎ Boek de eerste avond of twee avonden een vaste slaapplek. Als je een lange vlucht hebt gehad wil je het liefste verzekerd zijn van een slaapplek en niet ook nog drukmaken over dat je iets moet vinden.

♥︎ Een reisgids is altijd handig. Mocht je verdwalen en je hebt geen offline reisapp, dan is dit de ultieme uitkomst.

♥︎ En een extra telefoon ook. Wel zo handig om altijd bereikbaar te blijven, ook als ‘ie wordt gestolen.

♥︎ Doe niet aan vooroordelen, er bestaan ook goede mensen. In het buitenland zijn niet alleen maar slechte mensen, er bestaan ook nog altijd lieve, goede en aardige mensen die je willen heplen.

♥︎ Om niks te vergeten van je reis is het leuk om een dagboek bij te houden. Dit is misschien nog wel de leukste lifehack ever. Je reis vastleggen om er later op terug te kijken.

Bron: Hello Giggles, Kiwify, Stripes Away | Beeld: Unsplash