Lifestyle

Met deze 6 tips overleef jij je menstruatie

Ongesteld zijn is echt vreselijk. Al helemaal als je er veel last van hebt. Gelukkig zijn we het allemaal en kunnen wij meiden elkaar er doorheen helpen. Loop jij de hele dag rond met pijn in je buik en rug en weet je echt even niet meer hoe je moet slapen of wat je moet doen? Lees dan deze tips en maak je maandelijkse drama net even iets minder erg. 1. Gebruik een kruik
Neeeed this. Zonder een kruik overleef je de verschrikkelijke nachten in deze week gewoon niet. Vul de kruik lekker met heet water en ga samen met je held (de kruik ofcourse) in je bed liggen. Leg hem op je buik en je zal merken dat de pijn een stuk minder wordt.

2. Aleve Feminax
Helpt echt helemaal niks tegen de pijn en kan je amper nog wat doen door alle pijn? Overweeg dan om medicijnen te nemen. Aleve Feminax zijn hele fijne pillen die je pijn voor een paar uur wegnemen. Let wel op dat je dit niet te veel neemt! Op de bijsluiter staat hoe vaak je het per dag mag nemen. 

3. Drink veel (kamille) thee
Je buik blijft lekker warm van de thee. Het geeft je buik rust en verzacht dus ook je pijn.

4. Huilen mag deze week
Begin je zomaar te huilen als je thuis komt of als je een lieve foto van een kitten voorbij ziet komen op Instagram? Laat het allemaal lekker gaan. Deze week heb jij het recht om over alles te zeiken en te huilen. Kruip lekker onder de warme dekens en kijk de hele avond films.

via GIPHY

5. Blijf bewegen
Waarschijnlijk is het laatste waar je nu zin in hebt, sporten. Maar toch helpt dit goed tegen al je klachten. Blijf dus vooral in beweging en ga niet de hele dag op de bank zitten. 

6. Eten
Waarschijnlijk heb je mega veel zin in al het eten dat er bestaat. Probeer de lekkere food video’s op Instagram en supermarkten te vermijden. Maar onthoud ook dat als je een paar dagen iets meer eet je niet gelijk dik bent. Als je menstruatie voorbij is, ga je gewoon een extra rondje hardlopen.

7. Voordeel
Eén voordeel aan ongesteld zijn. Je bent in ieder geval niet zwanger. 😉

via GIPHY

Bron: proud2bme.nl, fit.nl | Beeld: iStock