Fashion

Dit is waarom een Apple Watch je leven een stuk makkelijker maakt

Mensen met een smartwatch om hun pols: je ziet het steeds vaker. Horloges lijken wel verleden tijd! Eigenlijk is dat ook best wel logisch, als je je bedenkt dat er smartwatches op de wereld bestaan die je leven een stuk makkelijker maken. Wij praten je bij over waarom een Apple Watch een must is voor jou.

Smartwatch: dit zijn de voordelen

1. Je mist nooit meer een berichtje
Een Apple Watch koppel je aan je telefoon. Hierdoor krijg je een seintje op je horloge wanneer je gebeld wordt. Handig voor als je achter je laptop zit en druk bent met je (huis)werk. Krijg je een berichtje binnen of heb je een belangrijke afspraak op de planning staan? Je mist ‘m niet, want je krijgt een notificatie op je smartwatch. Zo is het no problem als jij je telefoon niet direct bij de hand wil hebben.

2. Je wordt een stuk fitter
Als jij je net als wij veel bezighoudt met lekker in beweging te blijven, dan is een Apple Watch ook super handig. De smartwatch houdt namelijk bij hoeveel stappen je zet op een dag en dat is niet het enige. Hij geeft je ook een seintje wanneer je te lang zit. Zeker nu je waarschijnlijk veel thuis werkt is het wel lekker als je eraan herinnerd wordt om even een blokje om te doen. 

3. Je krijgt inzicht in je slaappatroon
Hoeveel uur slaap jij per nacht? Geen idee? No worries. Ook dit houdt je Apple Watch precies voor jou bij. Ook meet het horloge vaak hoe diep je slaapt en of je onrustig hebt geslapen. Super handig! Heb je eindelijk inzicht in waarom je je zo moe voelt in de ochtend.

5. Muziek aanzetten via je telefoon is verleden tijd
Wij luisteren tijdens een workout regelmatig muziek. Of wanneer we lekker in flow zitten te tikken achter onze laptop. Via je telefoon een ander nummer kiezen is soms nogal onhandig. Op je Apple Watch kan je hem makkelijk naar het volgende nummer tikken.

6. Je doet langer met je batterij
Door al deze slimme tools op je Apple Watch gebruik je je telefoon een stuk minder op een dag. Dit betekent ook dat de batterij van je telefoon een stuk langer mee gaat. Hoef je daar niet meer om te stressen en kan je gerust de deur uitgaan zonder een extra oplader.

7. Er zit navigatie op
Als je net zoals wij geboren bent zonder enig gevoel voor richting sta je op onbekende plekken soms minutenlang op je telefoon te staren, terwijl je de weg probeert te vinden. Met de navigatiefunctie op de Apple Watch geeft je gewoon een klopje op je pols als het weer tijd is om op het schermpje te kijken. Ook handig als je in de auto complete lost bent.

Beeld: iStock