Fashion

Deze trendy zomerjurkjes staan het beste bij jouw figuur

Als de zon volop schijnt willen we maar één ding: blote benen! Die spijkerbroek kunnen we al het hele jaar door aan, dus pak de zomerjurkjes maar uit de kast. En dan wil je natuurlijk wel de meeste zomerse jurken aan die er in de kledingrekken te vinden zijn: die met fleurige bloemen en vrolijke prints. In dit artikel selecteren wij de leukste zomerjurkjes voor jou. En ze zijn allemaal betaalbaar!

Jurken met bloemen en prints. Ze keren elk jaar weer terug en dat is niet zonder reden. Deze kledingstukken geven je gewoon een heel zomers en vrolijk gevoel! Bij C&A vind je een breed aanbod aan zomerjurken met bloemen en prints; the place to be om jouw zomergarderobe aan te vullen. Onderaan het artikel hebben we een selectie gemaakt van de leukste exemplaren. 

Welke zomerjuken passen bij jou?
Voordat je klaar bent om over de straten of de strandboulevard te paraderen in jouw fleurige zomerjurkje, is het handig om te ontdekken wat voor figuur jij hebt. Door de onderstaande vragen te beantwoorden kom jij achter jouw body type en kun je vervolgens jouw perfecte zomerjurkje vinden. jurk body typePeer
Ben jij een echte peer? Dan heb je hebt een platte buik, slanke taille, smalle schouders en brede heupen. Jouw figuur komt het mooist tot zijn recht als je een jurk kiest waarbij het accent op de borst ligt. Een wijder uitlopende jurk staat jou ook prachtig. Minder goede keuzes zijn strakke jurkjes en halterjurken.

Zandloper
Een zandloperfiguur herken je aan grote borsten, een smalle taille en heupen die in verhouding zijn met de schouders. Heb jij dit figuur? Lucky you, want bijna alle zomerjurkjes staan jou mooi! Vooral jurken die jouw smalle taille accentueren, denk aan een wikkeljurk. Kies liever niet voor zomerjurkjes die recht naar beneden hangen of wijder uitlopen onder de borst, hierin vallen jouw rondingen weg.

Appel
Je bent een appel als het volume vooral rond je bovenlichaam zit. Je hebt bredere schouders en een volle buste, maar slanke armen en benen. Je hebt geen taille. Kies voor zomerjurkjes waarbij het accent net onder de borsten ligt, zo komt jouw decolleté mooi uit. Ook A-lijn jurken staan jou goed. Een halterjurk is een minder goede keuze voor jou.

Diamant
Ben je een diamant? Dan zijn jouw heupen smaller dan je schouders. Jouw slanke benen zijn jouw sterke punt. In een zomerjurkje waarbij de taille wijd uitloopt komt jouw figuur het beste uit. Kies niet voor zomerjurkjes met een brede hals, pofmouwen of smalle bandjes.

Koker
Met een kokerfiguur heb je een slanke, atletische bouw. De boven- en onderkant van je lichaam zijn gelijk aan elkaar. Je hebt kleine borsten en billen, en smalle heupen en schouders. Zomerjurkjes met veel plooien en ruches staan jou goed, omdat ze je extra rondingen geven. Een strapless jurk is niet de perfecte jurk voor jou, omdat deze de nadruk op jouw rechte figuur legt.

Klaar? Shoppen maar!
Nu je weet welke zomerjurken mooi bij jouw figuur staan, ben je klaar om te shoppen. Girlscene heeft de leukste zomerjurken met bloemen en prints voor jou geselecteerd. Dat scheelt je weer zoeken in de vele webshops!


A-lijn jurk, €39,95


Fit & flare-jurk, €19,90 | Lange jurk, €24,90


Zomerjurkje
, €24,90 


Riem, €9,90 | Zonnebril, €5,90

Zomerjurkje, €29,90 


Sjaaltje, €5,90 | Haarlint, €5,00

maxidress


Zomerjurkje
, €19,90 


Babydoll jurk, €14,90 | Bloemenjurk, €19,90 


Empire jurk, €24,90


Hoed, €9,90 | Hoed, €9,90 | Hoed, €9,90


Zomerjurkje
, €19,90 

aztec jurkje

Column jurk, €19,90 | Fit & flare-jurk, €39,90

Zelf een van deze zomerjurkjes shoppen? Dan kun je terecht bij één van de winkels van C&A of in de online shop.

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met C&A

Beeld: C&A/Girlscene

 

Lees ook: ONLY kortingscode voor fashionista’s en jeans lovers