Food

Zo maak je in een paar eenvoudige stappen deze overheerlijke crunchy avocado friet


Op de Girlscene redactie denken wij tijdens het ontbijt al aan de lunch. Hebben we net onze lunch opgegeten? Dan is het alweer tijd om na te denken over het avondeten. Het is wel duidelijk, wij zijn gek op eten en nieuwe recepten proberen en delen de lekkerste, goedkoopste of meest vreemde recepten graag met jullie. Zoals jullie weten delen we meestal calorierijke en vooral ongezonde recepten, maar vandaag een gezonde variant op friet, namelijk: crunchy avocado friet!

Avocado friet maak je zo

Heb je enorme cravings naar friet, maar ben je nou nét zo lekker op de gezonde toer bezig? No problemo! Met deze avocado friet gaan je patat cravings 100% weg en dit is ook nog eens een stuk gezonder (en lekkerder!) dan normale patat. We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn zo’n beetje dol op álles wat met avocado te maken heeft en delen dan ook dolgraag dit yummie recept voor chruncy avocado friet met jullie. Thank us later!

Dit heb je nodig voor de avocado friet:
☆ avocado
☆ (tarwe)bloem
☆ ei
☆ Panko (Japanse broodkruimels)

Door naar de easy steps voor je avocado friet!


Stap 1: Halveer de avocado’s en snijd ze in dunne plakjes.

Stap 2: Verwarm intussen de oven vast voor op 180 graden.

Stap 3: Dip nu de avocadoplakjes in het ei, vervolgens in de bloem en als laatst in de panko. Wil het niet goed plakken? Gebruik dan tussen de bloem en panko nog wat paneermeel.

avocado friet maken


Stap 4: Leg de plakjes die klaar zijn op een bakpapier geplaatst op het ovenrooster.

Stap 5: Strooi een beetje paprikapoeder en wat chilivlokken (naar smaak) over de avocadoplakjes heen.

avocado friet maken


Stap 6: Bak de ‘frietjes’ af op 180 graden voor zo’n twintig minuten. Wanneer je ziet dat de panko een beetje verkleurd zijn de avocado frietjes klaar.

avocado friet maken


Stap 7: Serveer de avocado friet met chilisaus en (verantwoord) smullen maar! 

avocado friet maken

Lees ook: