Travel

Volg deze 5 stappen en plan je stedentrip als een pro

Een reis plannen heb je niet zomaar gedaan. Je moet met veel dingen rekening houden. Waar moet je beginnen en hoe weet je dat je niks vergeet? Het laatste wat je wilt als je op reis gaat is dat je niet op de juiste plek komt of dat je hotel helemaal niet bestaat. Met deze stappen vergeet je niks en plan je gemakkelijk (zonder hulp van je ouders) een stedentrip.

1. Kies een stad
Logisch. Waar wil je eigenlijk heen op vakantie? Vraag in je omgeving of mensen nog aanraders hebben voor een leuke stad of een weekendje weg. Kijk op internet naar deals en zoek uit wat jou de leukste bestemming lijkt.

2. Informatie
Bedenk met wie je gaat, hoeveel personen? En hoe lang je gaat. Wil je 2 dagen of wil je 5 dagen? Wanneer wil je gaan? Ga je door de weeks of in het weekend?

Tip: In de schoolvakanties is alles vaak duurder, probeer om buiten de vakanties om te boeken.

3. Activiteiten
Wat wil je tijdens je stedentrip doen? Wil je de hele dag aan het strand liggen met lekker weer, wil je musea en gebouwen bezoeken of houd je van mountainbiken? Kies een stad uit die bij je wensen past. Ga op zoek wat er te doen is in die stad en maak hier een lijstje van. Ga je naar Parijs dan wil je vast wel langs de Eiffeltoren. Ga je naar Barcelona en houd je van voetbal? Dan moet je wel even langs het voetbalstadion zijn geweest.Stedentrip plannen tips reizen
4. Budget
Wat is je budget? Of hoe veel wil je gaan sparen voor deze stedentrip? Ben je van plan om allemaal dure activiteiten te doen en elke dag uit eten te gaan of wil je zo goedkoop mogelijk gaan en maakt het je niet uit om in een hostel te zitten en je eigen eten te koken? 

Tip: Als je met meerdere personen reist is het vaak goedkoper per persoon. Je kunt dan de rekeningen met z’n allen delen.
Reis stedentrip plannen tips
5. Op locatie

Hoe ga je je daar verplaatsen? Wil je een auto of fietsen huren of ga je met het openbaar vervoer? Waar reizen ze mee in die stad en kan je online al een openbaar vervoer kaart krijgen? Zoek ook uit wat ze daar eten. Zo weet je van tevoren wat je kunt verwachten en wat je écht wilt proeven. Ga je bijvoorbeeld naar Lissabon? Dan moet je op locatie natuurlijk wel even vragen waar je het beste een Pastéis de Nata kunt eten. 

Nu je helemaal weet waar je heen wilt, met wie je gaat en wat je daar gaat doen is het tijd om de reis écht te gaan boeken.

Vervoer
Hoe je naar de stad toe gaat hangt natuurlijk af van de afstand. Kan je erheen met de auto of met de trein of moet je wel met het vliegtuig? Via cheaptickets.nl vind je vaak hele goedkope vliegtickets. Met de trein is het heel makkelijk om naar Parijs, Brussel, Antwerpen, Berlijn en sinds een paar maanden nu ook rechtstreeks naar London!

Tip: Soms is een vliegticket nog goedkoper dan een treinkaart of benzinekosten, zoek dit dus goed uit.
Stedentrip plannen tips
Accommodatie
Bedenk of je in een hotel, bed&breakfast of hostel wilt overnachten. Kijk op boeking sites naar de prijs, maar ook naar de faciliteiten van de accommodatie. Wil je een keukentje om zelf te koken of heb je dat niet nodig? Slaap je in een tweepersoons- of eenpersoonsbed? Zijn er goede recensies geschreven en zitten er foto’s van de kamer bij? 

Tip: Als je een vlucht en een hotel wilt boeken, is het vaak goedkoper om deze in één keer samen te boeken. Bijvoorbeeld bij Booking.com en Expedia.nl heb je aanbiedingen voor het boeken van een vlucht met een hotel.

Beeld: iStock

 

Lees ook: Voordelig parkeren met de Quick Parking kortingscode