Fashion

Wat is jouw bodytype?

Zandloper, appel, peer, atletisch… Het zijn allemaal verschillende vormen die je figuur kan hebben. In de modewereld zegt men vaak dat je je moet kleden naar je bodytype, oftewel je lichaamsvorm. Als je dat doet kun je je sterke punten benadrukken en je zwakkere punten verdoezelen. Maar hoe bepaal je nu precies wat jouw bodytype is? Girlscene geeft je wat extra uitleg en handige tips!

1. De zandloper
– Je hebt een duidelijke taille
– Het vet verdeelt zich bij jou over je hele lichaam
– Je hebt vollere borsten
– Je heupen zijn goed in verhouding met je schouders

Als je een zandloperfiguur hebt dan kun je het best je taille accentueren, met bijvoorbeeld een tailleriem. Zo komt je zandloperfiguur goed tot zijn recht. Broeken met een hoge taille zijn heel erg mooi bij een zandloper; ook dat accentueert je taille en je lijkt langer en slanker. Draag een goede bh om je borsten te ondersteunen. Als je grote borsten hebt, is het dragen van een col(trui) niet erg mooi, zo lijken je borsten groter en kolossaler.

Bekende zandlopers: Kim Kardarshian, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Scarlett Johansson, Sophia Loren, Brigitte Bardot en Beyonce

2. De appel
– Je hebt brede schouders en grotere borsten
– Je kan een wat dikkere buik hebben
– Je hebt smalle heupen
– Je hebt mooie slanke benen

Met een appelfiguur wil je misschien niet te veel nadruk op je buik leggen. Draag dus niet te strakke topjes en shirtjes. Draag ruimvallende bloesjes, en tops met een mooi decolleté. Show je benen en draag hoge hakken om ze extra te laten zien. Broeken en rokken met een lagere taille staan je het best.

Nog meer bekende appelfiguren: Lindsay Lohan, Jessica Simpson, Drew Barrymore, Shar Jackson en Hilary Duff   

3. De peer
Je heupen zijn breder dan je schouders
Je schouders zijn redelijk smal
Je borsten zijn in verhouding wat kleiner
Je bovenbenen kunnen wat dikker zijn

Als je een peerfiguur hebt wil je meer balans en verhouding creëren. Een blazer met schoudervullingen zorgt voor meer verhouding en staat je goed. Ook hakken passen goed bij een peerfiguur; het zorgt voor langere en slankere benen. Je kan meer nadruk op je bovenlichaam leggen door de onderkant rustig te houden en tops met drukke print te dragen.

Nog meer bekende peerfiguren: Katie Holmes, Christina Aguilera, Shakira, Alicia Keys, Rihanna en Michelle Trachtenberg

4. De asperge

Je bent slank en atletisch gebouwd
Je hebt niet echt een taille
Je hebt weinig curves
Je hebt smalle schouders en heupen     

Als je asperge bent wil je graag curves creeren. Het is mooi om bijvoorbeeld tailleriemen te dragen. Ook stoffen met ruches en prints geven de illusie van vrouwelijke vormen. Draag hakken om je benen nog langer te doen lijken en kies vrouwelijke kleding uit.

Nog meer bekende aspergefiguren: Gwyneth Paltrow, Stephanie Pratt, Gisele Bundchen,Cameron Diaz en Blake Lively

Beeld: iStock