Lifestyle

Zo tover jij deze zomer je tuin om in een tropisch paradijs

Wij hebben onze zomershorts alweer in de kast gelegd, jurkjes opgehangen en onze bikini’s al klaar liggen. Onze garderobe is helemaal summer ready, maar hoe zit het eigenlijk met de tuin? Geniet de hele zomer van jouw tuin en tover ‘m met deze tips om in een tropisch paradijs.

1. Ga voor een palmboom
Ligt jouw tuin (of balkon) er een beetje verlaten bij? Geef je tuin dan een upgrade met een paar frisse bloemen of planten. Wat dacht je van een lavendelstruik, een bloesem of een palmboom!? Hello summer!

2. Water in je tuin
Ben je een beetje uitgekeken op je huidige tuin? Maak dan een vijver in je tuin. Hoe leuk en vooral hoe tropisch ziet dit eruit? Plant er een palmboom naast en doe alsof je op een tropische bestemming bent.

terras tuin zomer

3. Maak een knus terras
Heb je geen echte zitplek in de tuin? Creëer dan je eigen (dak)terras gewoon in de achtertuin. Zoek een mooie kleur Vlonders uit en zet hierop knusse wat stoeltjes of bankjes, barbecue erbij en klaar is je terras. Bij HomingXL hebben ze vlonders in alle soorten en maten! Wedden dat dit de nieuwe chillplek wordt voor jou en je vrienden?

4. Ga voor romantisch met lampjes en kaarsjes
Mist er nog een beetje sfeer? Hang dan een leuk lampensnoer op of zet wat leuke kandelaars neer met waxinelichtjes erin.

5. Zwemmen in je eigen zwembad
Je hoeft natuurlijk niet gelijk je hele tuin om te gooien om een zwembad te plaatsen… Maar wat dacht je van een opblaasbaar zwembad? Heerlijke afkoeler in de zomer en ook super leuk om dan een ‘pool party’ te geven.

6. Koop een vuurkorf
Hoe leuk om als afsluiter van een zwoele zomeravond nog even te kletsen bij het vuur? Koop een vuurkorf en verzamel wat hout en daar is je eigen buiten openhaard. Tipje: Koop marshmallows en laat deze smelten aan een stokje boven het vuur. De perfecte afsluiter van een zomers diner.

7. Koop een hangmat of schommel
Als er iets zomers uit ziet is het wel een hangmat. Houd een siësta in de hangmat of chill hier tijdens het lezen van een boek. Heb je een stevige boom in de tuin? Koop (of maak) dan een houten schommel. Doe alsof je in Bali bent en schommel heerlijk in je eigen achtertuin.