Lifestyle

Heftig verhaal: ‘Er werd een pistool tegen mijn hoofd gehouden’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje die op Curacao woont en zich onveilig voelt.

Hi Girlscene,

Twee jaar geleden ben ik verhuisd naar Curacao. Ik wilde daar na het behalen van mijn bachelor, een half jaar ervaring opdoen. Daarna zou ik terug naar Nederland gaan, maar toen ben ik verliefd geworden op een jongen uit Haïti. Ik ben in Curacao met hem gaan samenwonen. 

Het leven is absoluut geen paradijs hier. Ik heb al mijn kansen opgegeven uit Nederland, het rijke welvarende land. Met een baan in Nederland zou ik tussen de twee- en drieduizend euro per maand verdienen. Hier in Curacao werk ik zes dagen in de week en verdien ik maximaal tweeduizend gulden (dat is bijna de helft in euro’s) per maand. 

Het leven is hard en onveilig hier. In de twee jaar tijd dat ik hier woon, heb ik een gewapende overval meegemaakt waarbij een pistool tegen mijn hoofd is gehouden en alles van me is afgenomen. Mijn auto is gestolen en er werd ingebroken in mijn huis. Ik durf niet alleen te lopen in mijn wijk. Mijn hond is vergiftigd, ik ben een keer van de weg gereden en ik heb een ernstig auto ongeluk gehad. Door dat auto-ongeluk heb ik vijf weken thuis gezeten met ernstige rugklachten. Ik kan gelukkig nu wel weer werken, maar ik heb me de afgelopen maanden nog nooit zo eenzaam gevoeld.

Ik heb wel een aantal vrienden hier, maar het is hier niet gebruikelijk om onafgesproken bij iemand aan te kloppen. Ik merk dat ik door al deze gebeurtenissen harder ben geworden, maar ook emotioneler bij mijn vriend die hier niet altijd mee kan handelen. 
Soms wordt het me teveel en mis ik mijn familie en de zekerheid van Nederland enorm. We hebben ook geprobeerd om samen terug te verhuizen naar Nederland, maar dat lukt niet omdat mijn vriend geen Nederlands paspoort heeft en niet voldoet aan de voorwaarden van een verblijfsvergunning. 

Ik geef mijn volle tweehonderd procent hier, maar bijna elke maand heb ik wel weer een tegenslag. Is this part of life, or is this the universe that says to me to leave this island?

Groetjes,
Anoniem

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’. 

Beeld: iStock