News

OMG! 13 Reasons Why wordt binnenkort van Netflix gehaald

13 Reasons Why seizoen 1 hebben we met z’n allen gebingewatched en het wachten op seizoen 2 duurde dan ook mega lang. Gelukkig was het 18 mei zover en stond het gehele(!) tweede seizoen op Netflix. Yes! Na het eerste seizoen was er helaas veel ophef over de show en ook nu het tweede seizoen op Netflix staat lijkt het niet de goede kant op te gaan. Er is veel kritiek op de hitserie en sommigen zien liever dat de show zo snel mogelijk offline wordt gehaald. Oh nooo! 

Een Amerikaanse belangengroep Parenting Television Council vindt dat de serie grenzen overschrijdt en eist dat de serie van de buis verdwijnt. 13 Reasons Why staat bekend om de heftige onderwerpen en taboes die doorbroken worden. Het zou jongeren zelfs aansporen om zelfmoord te plegen, wat natuurlijk helemaal niet de bedoeling was. Alleen gaat het tweede seizoen nóg een stapje verder en gaat Netflix volgens de belangengroep nu écht te ver.

Waarschuwing
De hitserie heeft het deze keer anders aangepakt en heeft een grote waarschuwing vooraf voor de hele serie. Als je zelf worstelt met problemen zoals seksueel misbruik, drugsgebruik of zelfmoord, verwijst de cast dringend naar de website van de serie voor meer info. En hopen kijkers erover te laten praten.

Heftige aflevering
Aan het einde van het nieuwe seizoen blijkt een aflevering te zijn die als extreem heftig wordt ervaren door kijkers. De ophef is dan ook vooral omtrent deze aflevering waarin misbruik en mishandeling centraal staat. 

Wij hopen dat seizoen twee nog even online blijft en iedereen een kans krijgt om ‘m af te kijken. 

Heb jij vragen over zelfmoord? Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Bron: Pretty52, RTL Boulevard | Beeld: Brunopress