Lifestyle

5 tips voor het dragen van een bh die je moet weten

Een goede bh vinden is niet makkelijk. Hoe weet je nou precies welke cupmaat je hebt? Of je een bh met of zonder vulling moet dragen? En wat doe je onder een doorschijnend of strak shirt aan? Niks is fijner dan eindelijk dat ellendige ding uittrekken na een lange dag. Als meisje heb je nogal wat struggles als het gaat om je bh. Daarom helpen wij je met deze handige tips en tricks.

1. Cupmaat
Hoe weet je nou welke cupmaat je hebt? Dat kun je heel makkelijk op laten meten. Werknemers van lingeriewinkels zijn daarin gespecialiseerd en kunnen je daar goed bij helpen. Zij meten je borstomvang op en zoeken voor jou de juiste bh die je past. Als je dan een goed zittende bh vind kun je deze gelijk kopen! Je kunt zelfs op de site van Hunkemöller je cupmaat meten. Dit is natuurlijk niet zo nauwkeurig als het opmeten in een winkel, maar wel super handig. 

2. Hoe trek je een bh aan?
Sta je ‘s ochtends ook altijd uren te strugglen omdat je je bh niet goed aankrijgt? Dan trek jij je bh waarschijnlijk helemaal verkeerd aan. De makkelijkste manier om je bh aan te trekken is om hem om te draaien. Zorg dat het slotje op je buik zit waardoor je hem goed kan zien en de haakjes makkelijk in elkaar kan klikken. Als je bh dan vast zit draai je hem alleen even om zodat het slotje op je rug zit en trek je je bh makkelijk aan. Easy!

Bh tips3. Je bandjes
Arghh… Niks is pijnlijker dan je bh bandje die in je schouder snijd. Of dat je bandjes onder je shirtje vandaan komen. De bandjes van je bh zitten altijd in de weg en zijn mega irritant. Maar ook hier hebben wij een aantal tips voor. De bandjes van je bh moeten het meeste gewicht dragen. Vaak trek je je bh-bandje zo strak dat de band op je rug omhoog wordt getrokken, terwijl hij op één rechte lijn op je rug hoort te zitten. Koop je bh samen met een specialist. Zij ziet of je band op je rug op je juiste manier zit.

Een bh rekt vaak uit nadat je hem een aantal keer hebt gedragen en gewassen. Net zoals een jeans. Let er op dat bij het kopen van een bh je bandjes goed zit als je hij op de grootste stand zit. Als je hem op de strakke stand zet (zoals je eigenlijk het liefst wilt) wordt hij vaak te groot in de loop van de tijd dat je hem draagt. 
bh tips
Als je een shirt aan hebt met blote schouders wil je niet dat je je bandjes ziet. Koop een bh clip. Hiermee houd je je bandjes op je rug bij elkaar. Zorg bij het aantrekken dat je bandjes tegen je huid aanzitten en niet het clipje. Dat voelt niet zo fijn… Als je je bh dan toch echt helemaal zat bent zijn er ook nog altijd bh’s zonder bandjes. 

4. Hoe weet je of je bh goed zit?
Je borsten horen niet aan de bovenkant van je bh uit te puilen. Logisch. Maar toch gebeurt dit bij veel meiden. Het hoort om je borsten een beetje in je bh te helpen nadat je hem hebt aangetrokken. Je bh is te groot wanneer je ruimte over hebt in je cup. Als je bandjes verschuiven of van je schouder afzakken heb je je bandjes niet op de juiste maat afgesteld. Kunnen ze niet kleiner? Ga dan op zoek naar een bh met kleinere bandjes. Je wilt ook niet de hele dag met afzakkende bandjes lopen. 

Je bh zit goed als de sluiting op een rechte lijn op je rug zit en als de sluiting op dezelfde hoogte zit als je beugel aan de voorkant. Je beugel moet goed aansluiten op je huid net onder je borst. Hetzelfde geldt voor het stukje stof tussen de twee cups. Deze moet goed tegen je huid aansluiten. Je cups moeten gevuld zijn, er hoort geen lege ruimte tussen te zitten. Ook moet je bh goed (glad) overlopen in je borsten. Zo kun je makkelijk een strak shirt dragen en zie je geen lelijke randjes of uitpuilende borst.

5. Wassen
Het beste is om je bh’s op de hand te wassen. Sorteer (en was) je bh’s op kleur (Wit bij wit en donker bij donker). Gebruik een wasmiddel (niet te veel) voor fijne was. Laat je bh’s eerst een paar minuten in lauwwarm water met wasmiddel weken. Let op dat je ze niet te lang laat weken (de felle kleur kan vervagen) en spoel ze goed af met koud water.

Als je dan toch liever je bh wast in de wasmachine, stop je bh dan altijd in een waszakje. Sorteer ook hier je bh’s op kleur en gebruik een wasmiddel voor fijne was. Zet je wasmachine op de stand voor fijne was en hanteer altijd de wasvoorschriften die staan op het label van je bh. Bh’s mogen bijvoorbeeld maximaal bij 30 graden gewassen worden. Op deze manier blijft je bh langer mooi.
Tip: Heeft je bh een bedeltje of andere accessoire? Haal deze van je bh af voor het wassen als dat mogelijk is.

Shop hier de fijnste bralettes

 

Bronnen: Leesvoer.net, Glamour.nl, Hunkemoller.com | Beeld: iStock