Lifestyle

Dit Instagram-account is de moeite waard om te volgen en wel hierom

Als klein meisje vond je Barbiepoppen natuurlijk helemaal geweldig. Nu (stiekem) nog steeds. Wij hebben een leuke verrassing voor jou. Er bestaat een Instagram-account waar te zien is hoe Barbiepoppen menselijke haarmake-overs krijgen en fotoshoots doen. Je ziet de leukste creaties voorbijkomen en het is erg indrukwekkend. Kijk maar mee!

De Braziliaanse kunstenaar Rafinha Silva (@welovetheroyaldolls) is gespecialiseerd in het namaken van realistische barbiepoppen.  Wat zo bijzonder is, is dat hij zijn eigen creaties ervan maakt. Hij gebruikt een bestaand Barbie-hoofd en scheert het haar van de Barbie eraf en vervolgens gaat hij verder aan het werk om een kleine pruik te maken. En wat zijn die pruiken toch prachtig! Van steil haar tot krullen en highlights. Ook heeft hij een mini-krultang speciaal voor het haar van de Barbiepoppen. Ook heeft de kunstenaar kleine extensions, speciaal voor de Barbies.

 

Als je het haar al prachtig vindt, kijk dan ook maar eens naar de make-up van de Barbie. Ook dit schildert de kunstenaar helemaal zelf. Van contour tot smoky eye, so talented!

Komen je childhood memories al naar boven? Lees dan dit artikeltje voor meer leuke herinneringen.

Op de video lijkt de gehele transformatie vrij snel te gaan, maar in realiteit is dit heel anders. Het duurt twee weken om de Barbie een complete make-over te geven en kost 154 dollar. Veel poppen zijn geïnspireerd op celebrities. 

Raak je geïnspireerd om Barbiepoppen te kopen als cadeau, maar vind je deze te duur? Gelukkig zijn er ook nog goedkopere Barbiepoppen die ook heel leuk zijn. Hier vind je ze. 

Bron: Allure, Marieclaire | Beeld: iStock