Fashion

Zo combineer je de juiste sieraden bij je outfit

Vraag jij jezelf nou ook elke ochtend weer af welke sieraden je bij je outfit moet dragen? Je wilt graag leuke sieraden bij je outfit combineren, maar hebt geen idee hoe je dat moet combineren. Wanneer past goud het beste en wanneer kan je beter voor de zilveren optie gaan? Kan je alles combineren of zijn er echte no go’s als het gaat om sieraden? Wij hebben dit allemaal voor jullie uitgezocht en met deze tips is het voor jou nooit meer lastig om een passend sieraad bij je outfit te vinden.

Goud of zilver?
Het belangrijkste bij het combineren van sieraden is dat je kiest tussen goud of zilver. Probeer om te voorkomen dat je deze twee kleuren combineert. Zo zijn zilveren oorbellen absoluut prachtig, maar combineer ze liever niet met goud. Bij een donkere trui staan gouden sieraden bijvoorbeeld mooier en bij een luchter jurkje passen zilveren sieraden vaak beter.

Sieraden outfit combinerenOorbellen combineren
Meestal passen je oorbellen overal wel bij, maar toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten met het stylen van je oorbellen. Ze moeten namelijk wel matchen bij de rest van je sieraden en gehele outfit. Als je een hele drukke, grote ketting draagt, is het mooier om simpele kleine oorbellen te dragen. Anders word je hele outfit heel overweldigend. Draag je je haar los? Dan is het wel leuk om lange, volle oorbellen te dragen. Zo vallen ze beter op. Combineer ze dan wel weer met een subtiel kettinkje. 

Armbanden bij je horloge
Zorg ervoor dat je outfit één geheel wordt door de kleur van je horloge terug te laten komen in je kleding. Heb jij een rosékleurig horloge, draag dan bijvoorbeeld een rosékleurige tas of bandeau erbij. Je kunt ook het tegenovergestelde doen. Is jouw outfit helemaal wit? Draag dan een zwarte of vel rode horloge erbij. Zo springt je horloge er helemaal uit. Heeft jouw horloge een gouden rand? Draag dan gouden subtiele armbandjes ernaast. De materialen van je sieraden kun je ook goed combineren. Is jouw horloge van leer? Draag dan een leren tas erbij. Is jouw horloge van suède? Draag dan suède schoenen bij je outfit.

Verdeel de aandacht
Als je je outfit hebt uitgezocht, bekijk dan eens waar de aandacht in jouw outfit op ligt. Heb je een shirt aan met opvallende mouwen? Voeg dan mooie armbanden toe. Heb je je nagels in een felle kleur gelakt en is de rest van je outfit minder kleurrijk? Draag dan een paar mooie ringen. Heb je een top met een lage V-hals? Draag dan een leuke ketting die opvalt of een paar prachtige zilveren oorbellen die de aandacht vangen. Zo verdeel je je aandacht van je sieraden in je outfit. 

Kettingen
Meerdere kettingen staan mooi, maar zorg wel dat ze goed bij elkaar matchen. Draag eens drie verschillende maten kettingen. Zorg dan dat je een kleine, een lange ketting en eentje die daar precies tussen in valt draagt. Kijk ook naar hoe je sieraden je lichaam accentueert. Let op dat sommige kettingen je nek er korter uit laten zien of dat je figuur anders uitkomt door een lange ketting.

Sieraden combineren tips outfitHoud rekening met de gelegenheid
Op feestelijke gelegenheden kun je natuurlijk veel meer sieraden dragen en los gaan met combinaties, maar als je bijvoorbeeld een sollicitatie hebt, wil je niet gelijk een heftige indruk achter laten. Zorg dan dat je je sieraden subtiel houdt. Als je op je werk veel moet typen op de computer of schrijven (ook tijdens een toets) is het niet handig om grote armbanden of ringen te dragen. Deze zitten dan in de weg en dan wil je ze af doen. Zonde! Het is dus beter om in de ochtend te bedenken welke sieraden bij de planning van jouw dag passen. 

Ga voor één stijl
Als je je sieraden combineert kijk dan goed naar de stijl van je sieraden. Zijn ze vintage of juist strak? Zijn ze opvallend met felle kleuren en printen of juist minimalistisch? Zorg ervoor dat je al je sieraden dan in dezelfde stijl draagt. 

Beeld: Unsplash.com