Lifestyle

Bye bye Girlscene! Stagiaire Rochèll neemt afscheid

Vijf maanden en vele artikelen later zit ik er nog steeds: aan het bureau van Girlscene’s redactie in Amsterdam. Helaas wel met een heel ander gevoel, want vandaag is de dag waarop mijn grote Girlscene-avontuur aan een einde komt. Het besef dat ik met mijn allerlaatste artikel bezig ben is er nog niet echt, maar ik zal er toch echt aan moeten geloven. Heel jammer natuurlijk, maar tegelijkertijd ben ik ontzettend dankbaar voor alle leuke dingen die ik mee heb gemaakt tijdens deze heerlijke stageperiode.

Het is voorbij met de ochtenden waarop ik met de trein en de metro richting de redactie moest reizen… En dat net nu ik reizen met het openbaar vervoer eindelijk een beetje onder die knie heb – al blijf ik het soms moeilijk vinden om de juiste tram te vinden of niet om te vallen wanneer de tram opeens stopt met rijden. Maar goed, ik heb hoe dan ook vooruitgang geboekt.

Mijn ‘meisjesdroom’ kwam in januari dit jaar eindelijk in vervulling toen ik voor de eerste keer het kantoor in Amsterdam binnenstapte. Elke dag artikelen schrijven, bezig zijn met social media en deel uitmaken van een redactie: het leek me geweldig. En gelukkig ben ik niet teleurgesteld. In tegendeel zelfs, want het was echt een meer dan geweldige ervaring om voor Girlscene te mogen werken. Vanaf dag één werd ik als een volwaardig lid van de redactie beschouwd, wat ervoor heeft gezorgd dat ik me tijdens de hele periode heel erg thuis heb gevoeld. Er werd veel gewerkt, maar tegelijkertijd ook ontzettend veel gelachen. En wat zijn er veel zakken snoep en andere lekkere dingen doorheen gejast… Woops, guilty! Kortom: het sfeertje was altijd top.stagiaire girlsceneTijdens mijn stageperiode heb ik van alles meegemaakt. Ik heb interviews afgenomen, gefilmd, schreef natuurlijk artikelen en was aanwezig bij verschillende events. En geloof me, dat wil je. De leukste events met de lekkerste hapjes: erg hoor, zo’n werkdag ;-). De vrijheid bij Girlscene was heel erg leuk. Heb je een leuk idee voor een artikel? Schrijf er dan maar over. Ik heb artikelen geschreven over allerlei verschillende onderwerpen. Van de nieuwste haartrends, tot heel erg veel liefdesadviezen en nieuwtjes. 

Ik stop helaas met schrijven voor Girlscene, maar ik ben gelukkig nog lang niet van plan om te stoppen met schrijven in het algemeen. Zoals ik in mijn welkomstartikel al beschreef, is het mijn doel om na het afronden van mijn opleiding te beginnen met de Hbo-opleiding Journalistiek aan Hogeschool Utrecht. Gelukkig heb ik een aantal weken geleden te horen gekregen dat ik daadwerkelijk ben toegelaten tot de opleiding en dat ik in september mag beginnen. Met mijn vertrek bij Girlscene sluit ik een heel mooi hoofdstuk af, maar er gaat voor mij dus ook weer een heel spannend hoofdstuk beginnen. 

Lieve lezeressen van Girlscene, ik hoop dat jullie net zoveel hebben genoten van mijn artikelen als ik ervan genoot toen ik ze schreef. Het was een grote eer om voor Girlscene te mogen schrijven en ik ben heel erg dankbaar dat ik mijn stageperiode op de gezelligste redactie van Amsterdam (of misschien wel heel Nederland) door mocht brengen. 

Heel veel liefs,
Rochèll