Lifestyle

Met deze opruimtips is jouw kamer nooit meer een troep

Is jouw kamer ook altijd een mega troep? Dat je gewoon niet meer weet waar je al je spullen kwijt moet als je van je moeder je kamer moet opruimen. Je kunt geen extra kast meer kwijt, want dat past niet in jouw kamer. Dat is ook helemaal niet nodig. Je kunt ook op een andere manier je spullen opbergen. Met deze tips ruim jij je kamer in no time op en heb je weer overzicht op al je spullen.

Make-up tafel (kaptafel)
Zorg ervoor dat je op je kaptafel niet te veel losse spullen hebt staan. Hierdoor is het al snel rommelig en weet je niet waar je alles op moet bergen. Leg bijvoorbeeld het grootste deel van je make-up in een lade. Met een make-up organizer kun je je dagelijkse make-up producten wel op je make-up tafel zetten.Organize tips kamer
Zet je twee mooiste parfum flacons die je dagelijks gebruikt op je make-up tafel. De flacons zijn ook een mooie decoratie voor je kamer.
Koop een mooi decoratieplateau en zet deze op je make-up tafel. Je kunt hier bakjes op zetten om bijvoorbeeld wattenschijfjes, haarelastiekjes of klemmetjes in te doen. Zo blijft alles mooi bij elkaar en slingert niet alles rond op je make-uptafel.Organize kamer tips Gebruik een lege jampot of het glas van een grote geurkaars om je make-upkwasten bij elkaar te houden. Je hebt dan een goed overzicht van je kwasten en hoeft niet uren te zoeken naar een kwast.


Bureau
Je bureau staat meestal erg centraal in je kamer. Wat er op je bureau staat is dus best belangrijk voor je kamer. Een decoratie op je bureau is leuk, maar je maakt er ook je huiswerk op. Een georganiseerd bureau is dus zeker belangrijk.
– Maak een ‘huiswerk plateau’. Zet een leuke plateau of schaal op de hoek van je bureau. Leg hier je pennenbak, plakband, rekenmachine, bakje met gummetjes en clipjes enzovoort in. Je houdt zo alles goed bij elkaar en scheelt je weer uren zoeken naar een gum.
Hang een plank boven je bureau. Je kunt daar je decoratie spullen opzetten. Zo staan die spullen niet allemaal op je bureauplank en blijft deze overzichtelijk om op te werken.

Bed

View post on Instagram
 

– Als je ‘s avonds gaat slapen moet je eerst al die kleine kussentjes en dekentjes van je bed af gooien. Je kussens op de grond gooien is niet zo hygiënisch. Koop een grote mand of kist waar je ‘s avonds je kussen in kan leggen. Schuif de kist onder je bed of zet hem op een leuke plek in je kamer als decoratie.Opruimen kamer tips
Koop een nachtkastje met een lade erin of zet een mandje onder je nachtkastje. Je kunt daar je horloge, haarelastiekjes, afstandsbediening enzovoort inleggen. Je weet dan altijd je spullen terug te vinden en valt niet alles van je kleine nachtkastje af.

Tip: Zet op je nachtkastje een potje met je make-up remover en wat wattenschijfjes neer. Je kunt dan makkelijk vanuit je bed je make-up eraf halen en scheelt je weer een loopje.

Schoenenrek
Organiseer tips kamer
– 
Als je een kledingrek hebt kun je daaronder een schoenenrek plaatsen. Staat je kledingkast op de grond, maar zit er nog een lege ruimte onder je hangende kleding? Plaats daar een schoenenrek in voor al je schoenen. Zo hoeft je schoenenrek niet als meubel in je kamer te staan.

Je kamer is met deze tips weer helemaal georganiseerd en wordt niet snel meer een troep. Yes.

Beeld: iStock