Beauty

Zo blijven je nep gouden sieraden langer mooi

sieradentrends-2022-nep-gouden-sieraden

Goedkope sieraden zijn vaak gemaakt van nep goud. De kwaliteit is dan ook een stuk minder goed dan echt gouden sieraden. Nep gouden en nep zilveren sieraden geven vaak af op je huid. De kleur gaat er ook snel vanaf. Ondanks dat ze van slechte kwaliteit zijn, kopen we ze toch want ze zijn vaak lekker goedkoop en zien er leuk uit. Gelukkig hebben wij een aantal manieren gevonden waarmee je nep gouden sieraden wel mooi houdt.

1. Vermijd water

Met nep gouden sieraden moet je vooral rekening houden dat ze niet in aanraking komen met water. Hierdoor verandert de gouden kleur sneller in een lelijke bruine/zilveren kleur. Zorg er dus voor dat je je sieraad af doet voordat je gaat douchen, handen wassen of zwemmen.

2. Transparante nagellak

Een andere goede tip om je sieraden mooi te houden is om er een transparante nagellak overheen te doen. Je hebt vast wel nog een topcoat of andere transparante nagellak in je nagellak stash liggen. Lak het bedeltje van je ketting of ring met een laagje nagellak en laat het daarna een dag drogen. Het sieraad beschadigt dan minder snel en het krijgt een mooi glimmend laagje.

3. Transparante spray-lak

Je kunt je nep gouden sieraden ook een beschermend laagje geven met een transparante spray-lak. Als je je sieraad aan een hangertje (gemaakt van een stukje ijzerdraad) hangt, bespuit je hem met een spray-lak heel makkelijk van alle kanten en sla je in ieder geval geen stukje over! Heel simpel als je geen zin hebt om met nagellak aan de gang te gaan.

4. Schoonmaken

Bij sieraden is het altijd belangrijk dat je ze goed schoonmaakt. Gebruik een wattenstaafje, hierdoor zie je goed hoe je het vuil van je sieraad af haalt. Gebruik een zachte, nieuwe tandenborstel zodat je het sieraad niet beschadigt. Zo verwijder je makkelijk de groene aanslag (die na een tijdje op je nep sieraad verschijnt) van je sieraad.

Maak je nep sieraden schoon met citroensap, hierdoor verwijder je de grijsgroene laag.

Gebruik een mengsel van witte azijn en water, laat je sieraad daar in weken en veeg hem daarna met een tissue droog.

Laat je sieraden een halfuurtje weken in een bakje met ontsmettingsalcohol. Veeg daarna de alcohol eraf en laat het sieraad drogen. Let op dat je niet te hard veegt, dan kan je de lak eraf wrijven.

Lees ook:
Deze sieraden passen perfect bij jou volgens je sterrenbeeld

5. Doe je sieraden als laatste om

Spuit je parfum, handlotion en haarspray op voordat je je sieraden omdoet. Alle middelen die op waterbasis zijn gemaakt, kunnen ervoor zorgen dat er aanslag op je nep sieraden ontstaat. Zelfs van een klein beetje handcrème kan je nep gouden ring al beschadigen.

6. Berg je sieraden goed op

Als je nep gouden sieraden in de zon liggen, verkleuren ze heel snel. Zorg er dus voor dat je sieraden goed opgeborgen liggen.

Tip: Maak een leuk sieraden bakje die dicht kan, zodat je je sieraden niet in je kast hoeft te verstoppen, maar in het bakje op je kaptafel kan houden.

Beeld: pinterest