Lifestyle

Snel bruin worden zonder te verbranden? Zo doe je dat

snel-bruin-worden

Het is volop zomer en dat betekent maar één ding: tannen! Jouw melkflessen wil je maar al te graag ruilen voor bruine benen. Helaas moet jij voor dat bruine kleurtje erg hard werken. Toch zijn er paar slimme trucjes om het allemaal een beetje te versnellen. Zonder te verbranden natuurlijk, want dat willen we al helemaal niet. Snel bruin worden zonder te verbranden? Zo doe je dat!

1. Zoek het water op

We weten allemaal dat we genoeg moeten drinken met warm weer. Wist je ook dat snel bruin worden werkt als je gaat zonnen in de buurt van water? Water en stranden weerkaatsen UV-stralen. Hierdoor word je dus sneller bruin. De volgende keer toch maar het strand opzoeken in plaats van het park. Let wel goed op, want de kans dat je een rode kleur krijgt, is dan ook een stuk groter. Blijven smeren dus.

2. Sport in de zon

Van sporten ga je zweten en hierdoor word je bruin. Natuurlijk weten wij ook wel dat het niet erg fijn is om in de brandende zon jezelf uit te sloven, maar bruin word je zeker. Een andere manier om het beter uit te houden, is door te zwemmen. Misschien net wat fijner.

3. Speel met spiegels

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Je hebt vast weleens gehoord dat iemand gaat zonnen met een spiegel. Dat is helemaal niet zo’n gek idee, want een spiegel reflecteert de zonnestralen en dan wil je huid wel bruin worden.

4. Blijven draaien

Je wil niet dat je van voren een lekker kleurtje hebt, maar zodra je je omdraait alleen maar wit ziet. Zet een wekker en ga elk kwartier op een andere kant liggen. Snel bruin worden is dan zo gefixt.

snel bruin worden

5. Eet groenten en fruit

Het draait allemaal om carotenoïden. Huh? De watte? Ja, dames, dat is een pigment dat zit in verschillende planten en dat zorgt ervoor je snel bruin worden een stuk makkelijker gaat. Als je wat meer meloenen, abrikozen, pepers, wortelen en spinazie eet, heb jij binnen no-time een lekker tintje. Die zag je niet aankomen hé?

6. Scrub je lichaam voor het zonnen

Scrubben is hartstikke fijn en ook nog eens goed als je graag bruin wil worden. Zo zeg je alle dode huidcellen gedag en het bruine kleurtje blijft langer hangen. Een kleine moeite en een wereld van verschil.

Lees ook:
Kun je eigenlijk wel bruin worden als je SPF 50 draagt?

7. Ben niet bang voor schaduw

Zelfs in de schaduw kun je een mooi kleurtje krijgen. Het zonlicht kan namelijk op je lichaam weerkaatsen via de grond. Ongeveer de helft van de UV-straling is ook in de schaduw aanwezig. Dus voel je niet schuldig om onder een parasol te zitten als je het te warm krijgt.

8. Smeer je elke twee uur in

Het is ontzettend belangrijk om te blijven smeren met zonnebrand. De meeste crèmes zijn na twee uur uitgewerkt, dus houd dat in de gaten. Verbranden wil je gewoon niet. Ook als je al bruin bent, is het belangrijk om zonnebrand te blijven gebruiken.

9. Zonnebrandolie

Snel bruin worden zonder te verbranden? Olie zorgt ervoor dat je het maximale tintje eruit haalt. Het is wel belangrijk dat je een olie koopt met een beschermende factor anders is de kans aanwezig dat je wegbrandt tijdens het zonnen.

Beeld: pinterest

Must reads 👀