Health

Dit herkent iedereen met hooikoorts en het is niet oké

De zomermaanden gaan beginnen en dat is niet voor iedereen goed nieuws… Dat betekent namelijk ook dat er weer pollen in de lucht hangen. Als je een hooikoorts allergie hebt is dit een groot drama. Het lijkt net alsof je gewoon een verkoudheid hebt, alleen verkoudheid is een virus en gaat meestal snel weer over. Hooikoorts  is een allergie en kan dus veel langer duren.​ Maar je bent gelukkig niet alleen want deze 6 dingen herkent iedereen die hooikoorts heeft.

1. Benauwdheid
Een groot symptoom van hooikoorts is dat je last krijgt van benauwdheid.  Wanneer je last hebt van hooikoorts wordt je ook mega verkouden. Je neus en oren zitten dan helemaal verstopt… Je krijgt het dan benauwd, ademen gaat zwaarder en dat voel je ook aan je longen. 

2. Rode, jeukende ogen
Je hebt last van tranende, jeukende, branderige of rode ogen. En hoe vaker je in de ogen wrijft, hoe meer ze gaan jeuken. Je kunt hiervoor wel oogdruppels krijgen. Er komt dan een beschermend laagje op je ogen waardoor de hooikoortsklachten tegen worden gegaan. 

3. Niezen
Doordat je neus de hele tijd jeukt, moet je ook steeds niezen. Je voelt je zo akward als je tussen allemaal mensen staat en je moet wel tien keer niezen in een kwartier… Zelf word je ook helemaal gek van dat niezen de hele dag.

4. Slaapproblemen
Na een lange dag zwemmen, barbecueën en leuke dingen doen lig je dan eindelijk in je bed. Je blijft maar niezen en moet om de minuut weer een tissue pakken om je neus te snuiten. Zo val je dus nooit in slaap hé… 

5. Vermoeidheid

via GIPHY

Door al dat niezen, snuiten, slecht slapen en slecht ademen word je heel snel moe. De dagen in de zomer duren meestal al lang, maar voor jou extra lang… Je zou kunnen proberen om in de middag een middagdutje in te plannen, waardoor je in de avond weer langer energie hebt om op te blijven.

6. Huiduitslag

via GIPHY

De symptomen van hooikoorts die hierboven worden genoemd, worden veroorzaakt door het inademen van allergenen zoals pollen (stuifmeel) en andere stoffen die een allergische reactie veroorzaken. Maar je kunt zelfs uitslag krijgen door hooikoorts! Dit komt doordat de allergenen dan direct in contact komen met je huid. Als je bijvoorbeeld door een weiland loopt, of in de tuin aan het werk bent, kan het zijn dat je lichaam de pollen van verschillende planten en bloemen aanraakt. Je kunt daarvan huiduitslag krijgen.

Beeld: iStock

Heb jij ook last van hooikoorts en herken je deze symptomen? Check deze luchtreinigers + € 140 korting!