Lifestyle

7x tips om je kamer leuk in te richten met een klein budget

Wil je je kamer leuk inrichten, maar niet al te veel geld kwijt zijn? Wij helpen je daarmee! Je kamer inrichten kan lastig zijn. Je wilt het leuk aankleden, maar er ook niet te veel geld aan uitgeven. Tegenwoordig zijn er zat tips om te bedenken hoe je het leuk kunt inrichten voor een klein budget. Wij vertellen hoe!

#1 Houd apps in de gaten
Meestal vind je de beste kortingen in foldertjes. Als jij niet handig bent met het verzamelen van papieren boekjes, is er gelukkig ook hoop. Want tegenwoordig heb je hier ook een handige app voor: Reclamefolder. Hier vind je alle kortingen die jij nodig hebt! Elke dag even checken waar de aanbiedingen zijn en jij bent good to go.

 #2 Hang lampjes op
Met leuke lampjes creëer je al een vibe. Je kamer ziet er meteen een stuk gezelliger uit en zorgt voor een warme sfeer. Wat dacht je bijvoorbeeld van ijspegel verlichting? Dat ziet er zowel met mooi weer als op koudere dagen enorm gezellig uit. En het is helemaal niet duur om aan je muur te hebben hangen. 

#3 Scoor planten
Wil jij voor een klein budget je kamer toch leuk aankleden? Say no more. Enorm belangrijk is het om planten te hebben in jouw slaaphoekje. En nee, dat hoeft niet veel te kosten. Dit geeft je een beetje jungle-achtige vibes en extra pluspunt: je kamer krijgt meer zuurstof! Dus mocht jij maar een paar vierkante meter hebben om in te tukken, dan zijn goedkope planten dus sowieso een goed idee.

 #4 Ga naar budget winkels
De Action, Big Bazar en Xenos zijn superhandig voor als je je kamer een leuke boost wilt geven voor een goedkoop prijsje. Je kunt er van alles vinden en doet ook nog eens een dosis inspiratie op. Maar dat niet alleen, er zijn nog een heleboel andere manieren om voor een klein budget de mooiste pareltjes te scoren voor je kamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van markten? Lees hier onze fijne tips voor vintage shoppen in Amsterdam. Hallo, leuke kamer. 😉

 #5 Pinterest
Voor de creatievelingen onder ons zijn er een DIY’s om te proberen en dit kan ook erg leuk uitpakken. Zo kun je je eigen geurkaarsen maken of oude meubels oppimpen. Ook op Instagram heb je genoeg fijne accounts om jou te voorzien van je daily dosis budget inspiratie 😉

 #6 Thriftshopping
Op Marktplaats en in vintagewinkels kun je veel leuke meubels vinden voor een goedkoop prijsje. Kijk eens bij jou in de buurt en misschien vind je wel de tofste dingen. Toch niks in de buurt? Ga dan eens naar de IJ-hallen in Amsterdam. Niet alleen kleding vind je, maar ook leuke dingetjes voor in je kamer.

 #7 Houd je ogen open voor tweedehands spullen
Misschien heeft je beste vriendin of je tante nog wat thuis liggen wat jij nog prima kunt gebruiken. Hier heb jij weer wat leuks voor in je kamer. En het staat nog origineel ook. Yay. 

 #7 Muurdecoraties
Muurdecoraties zijn niet heel duur en zorgt al voor een grote verandering. Hierbij kun je denken aan schilderijen, fotocollages of een leuke quote. Of je laat je eigen creativiteit los en hangt allerlei mooie items van jezelf op. You go girl!

Beeld: iStock