Beauty

Een pony (bij)knippen is nog nooit zo makkelijk geweest met deze 7 tips

Voor als je net even iets anders wilt met jouw lokken, is een pony knippen dé oplossing. Je verandert een klein gedeelte aan je kapsel en toch ziet het er helemaal nieuw uit. Love it! Het zag er super leuk uit, mooi strak en zeker selfiewaardig. Nu drie weken later is deze fleeky pony veranderd in een harig iets met een eigen wil… uh oh. Elke drie weken terug naar de kapper is niet zo leuk voor onze portemonnee. Gelukkig is een pony ook prima zelf bij te knippen. Life hack! Met de volgende 7 tips, doe je het zelf én veilig.

1. Wees er zeker van dat je een pony wilt
Dit is misschien wel de meest belangrijke tip die je gaat krijgen. Ben eerst 100% zeker dat je jouw eigen pony zelf gaat (bij)knippen. Als je een beetje onzeker hierover bent, is het wel eens mogelijk dat het mis gaat. En dat is absoluut niet wat er moet gebeuren met jouw lokken. Bedenk dus altijd eerst even of jij dit echt zelf wilt doen, of toch liever een bezoekje brengt aan de kapper.

2. Koop de juiste materialen
Voor het (bij)knippen van een pony heb je niet heel veel nodig. Behalve zelfverzekerdheid komt een scherpe schaar zeker goed van pas. Doe het niet met een gewone huis-tuin-en-keuken schaar, maar koop een schaar speciaal voor haar. Bijvoorbeeld deze kappersschaar van de Kruidvat. Oh, en een spiegel en een dunne kam zijn ook handig. 😉

3. Zorg dat je haar helemaal droog is
Ga nooit, maar dan nooit een pony (bij)knippen als ‘ie nog nat is. Dit zorgt altijd voor problemen en er zijn genoeg filmpjes op YouTube te zien waarbij het hierdoor ook grandioos mis ging. Droog je haar dus eerst goed voordat je met een schaar aan de slag gaat.

4. Maak een staart
Om te voorkomen dat je haren gaat knippen die niet geknipt hoeven te worden, is het handig om even een staart te maken. Laat alle haren van je pony uit de staart, zo zie je goed waar je de schaar wel in mag zetten. Super easy toch?!

5. Knip ‘m niet gelijk op de lengte die je in gedachte hebt
Het gaat nog wel eens mis als je jouw pony meteen op de lengte knipt die je in gedachte had. Lees: je knipt ‘m te kort. Aii, dat wil je niet. Zorg dat je de pony dus nooit gelijk helemaal kort knipt, maar laat ‘m wat langer dan gewenst. Zo is het veel makkelijker om de pony op de juiste lengte te brengen, zonder drastische knipsels in jouw haar. 

6. Doe het in lagen
Zijn jouw lokken erg dik en dus ook jouw pony? Helemaal niet erg, maar het beste is om ‘m dan in lagen (bij) te knippen. Op het eind is het dan nog mogelijk om de pony in het geheel mooi te knippen op de gewenste lengte. 

7. Gebruik een scheermesje
Is jouw pony niet drastisch lang geworden, maar wil je ‘m wel een klein beetje bijgeknipt hebben? Probeer dit dan eens met een scheermesje, weet je wel zo’n wegwerp dingetje. Dit ziet er lekker nonchalant uit en gaat ook nog eens erg makkelijk. Van boven naar beneden “aai” je met het mesje over de puntjes die ervan af mogen. Je ziet nauwelijks dat ‘ie bijgewerkt is. Yes!

Wil jij je haar er wat voller laten uitzien? Neem dan even een kijkje in dit artikel. En als het krijgen van zacht haar hoog op het lijstje staat, is dit artikel zeker de moeite waard.

Bron: Marie Claire, Cosmopolitan | Beeld: iStock

 

Lees ook: Kapperskorting kortingscode: 10% korting op je hele bestelling