Lifestyle

Heftig verhaal: ‘Ik ben zo bang voor de dood dat ik paniekaanvallen heb’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat zo bang is voor de dood, dat ze paniekaanvallen heeft.

Ik had nog nooit een sterfgeval meegemaakt, tot december dit jaar. Twee mensen achter elkaar: één persoon die eigenlijk helemaal niet dicht bij mij stond, maar toch maakte het indruk op mij. En één persoon die best dichtbij mij stond. Geen familie, maar zo voelde het wel. Ik maakte nog veel meer ‘bijna sterfgevallen’ mee en sindsdien heb ik een grote angst om dood te gaan.

De angst dat het leven maar tijdelijk is zorgt voor een eng gevoel in mijn hele lichaam. Ik wist inmiddels alle symptomen van een hartstilstand (uit nieuwsgierigheid opgezocht op internet) en ik sliep bij mijn vriend. Laat op de avond kreeg ik ineens een drukkend gevoel op mijn linkerborst. Hierna begon ik moeilijk te ademen en werd ik misselijk. Ik heb geprobeerd over te geven maar dit lukte telkens niet. Ik kreeg een raar gevoel in mijn nek, linkerarm en linkerhand. Daarnaast kreeg ik in mijn hele bovenlichaam een onveilig gevoel. Ik ben in bed gaan liggen om te kijken of het wegtrok, maar het werd alleen maar erger. Ik kreeg rillingen over mijn hele lichaam, terwijl ik het juist heel erg warm had. Ik begon te zweten en het enige wat ik dacht was: ik ga dood. 
Mijn vriend heeft mij met spoed naar de huisartsenpost gebracht. Hier kreeg ik van de huisarts te horen dat ik een paniekaanval had en dat al deze symptomen waarschijnlijk tussen mijn oren zaten. Ik kreeg slaapmiddelen mee voor die nacht. Ik mocht die middelen ook innemen op het moment dat ik weer zo’n aanval aanvoelde komen. Ook vertelde hij mij dat veel meer jongeren last hebben van paniekaanvallen en dat baart mij erge zorgen. Ik heb het nu één keer ervaren en wens dit echt niemand toe. Zoveel angst voelen is echt verschrikkelijk. Ik wil iedereen meegeven dat je moet praten wanneer iets je dwars zit. Als ik dat had gedaan, dan was dit waarschijnlijk niet gebeurd. En als je je zorgen maakt om je eigen gezondheid, doe hier dan iets mee. Ga geen dingen opzoeken op internet, want symptomen kunnen op zoveel dingen wijzen dat je vaak gelijk uit gaat van het ergste! 

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Beeld: iStock