Lifestyle

Zo maak jij je badkamer binnen 10 minuten schoon

De badkamer schoonmaken: misschien wel één van de meest verschrikkelijke klusjes die er bestaat. Zo’n typisch klusje dat je altijd maar uit blijft stellen tot het moment dat het écht niet meer kan. Wel logisch, want je kunt al die tijd die je erin moet steken heel goed aan andere dingen besteden. Maar voordat je het schoonmaken van de badkamer weer voor je uit schuift… Op deze manier maak jij je badkamer binnen 10 minuten schoon! Geen reden meer om het uit te stellen, toch?

Waarschijnlijk heb je door de jaren heen allerlei verschillende schoonmaakmiddelen verzameld die je eigenlijk amper gebruikt. Het resultaat? Overvolle kastjes. Zorg ervoor dat je de volgende producten in ieder geval in je badkamer hebt staan, zodat je het niet meer bij elkaar hoeft te zoeken wanneer je begint met schoonmaken.

Je badkamer schoonmaken doe je zo

Kies allereerst de juiste producten uit voor de grote schoonmaak. Het enige wat je nodig hebt is: 
Badkamerreiniger
– Toiletborstel
– Sterke keukenrol
Microvezel doekjes
– Allesreiniger

Stap 1
Breng allereerst ontkalker (badkamerreiniger) aan in de randen van de wc-pot, de wasbak, het doucheputje en op de douchekop. Als je dit als eerste doet, kan de ontkalker intrekken en kun je ondertussen verder met andere taken. Door te wachten verspil je namelijk een hoop tijd.

Stap 2
Terwijl de ontkalker intrekt, ga je je nu ontfermen over de meer opvallende objecten. Spuit wat allesreiniger op een microvezeldoekje of keukenpapier en begin met het schoonmaken van de spiegel. Klaar? Maak dan het toilet schoon. Begin bovenop de wc en werk daarna steeds verder naar beneden. Besteed extra aandacht aan het knopje waarmee je de wc doortrekt, want die wordt het vaakst aangeraakt.

Zorg ervoor dat je geen enkel deel van de wc-bril vergeet. Maak eerst de bovenste rand schoon en ga zo steeds een rand verder. Misschien is het fris om hierbij een schoon doekje en wat extra allesreiniger toe te voegen, omdat dit het smerigste deel van de wc is.

Stap 3
Inmiddels is de ontkalker ingetrokken en kun je de binnenkant van de wc-pot reinigen. Pak de wc-borstel, dompel hem in het water en borstel alle viezigheid weg. Trek de wc door en hij is weer goed schoon!

Stap 4
Nu is het tijd om de gootsteen, de douche en eventueel het bad schoon te maken. Je hebt tijdens de eerste stap al ontkalker toegevoegd. Nu is het alleen nog maar een kwestie van goed poetsen en eventjes afspoelen met water. Maak de microvezel doek nat en maak alles schoon. Vergeet niet om tussendoor af en toe de doek af te spoelen, zodat alles zo schoon mogelijk wordt.

Nog meer tips nodig? In dit artikel vind je een aantal hacks die jouw studentenleventje een stuk makkelijker maken ;-).