News

WAARSCHUWING: dit berichtje op WhatsApp laat je hele(!) telefoon crashen

Onze telefoons zijn niet meer weg te denken en ook WhatsApp is een belangrijk deel geworden van ons leven. Een appje hier, een appje daar: super makkelijk, toch? Maar helaas zijn er ook wat mensen die het ons net wat minder makkelijk willen maken. De laatste jaren worden er veel berichten doorgestuurd met als doel het hacken van je telefoon. En helaas is er weer zo’n bericht opgedoken. Dus ontvang je dit bericht? Open het dan absoluut niet!

Het is weer eens zover: er worden weer berichten doorgestuurd die voor hele nare gevolgen kunnen zorgen. Op dit moment zijn er twee virussen actief. Virus 1: het bericht bevat een zwarte stip en er wordt letterlijk gewaarschuwd dat je niet op het bericht moet klikken. Toch is het wel heel erg verleidelijk om er dan toch op te klikken, maar dit moet je absoluut NIET doen. Doe je het wel? Dan heb je een virus te pakken.

Virus 2: het bericht bevat de tekst ‘This is very interesting’ met een smiley’. Beide berichten staan vol met verborgen symbolen en die bevatten zoveel informatie dat je telefoon eronder bezwijkt.

De gevolgen
Het lijkt misschien onschuldig, maar zo’n berichtje kan een hele hoop ellende verrichten. Zo kunnen sommige Android telefoons namelijk volledig crashen na het openen van een bericht. Een piepklein gelukje voor de Apple-gebruikers: bij de iPhone crasht alleen Whatsapp. Maar ook daar zitten we natuurlijk niet op te wachten ;-).

Bron: hln.be, welingelichtekringen.nl, | Beeld: iStock