Lifestyle

Deze 9 apps moét jij echt op je telefoon hebben

 

Whatsapp, Instagram, Spotify… die apps kent iedereen wel. Maar er zijn een heleboel apps die niet zo bekend zijn, maar wel super handig zijn! Apps die je vertellen waar de goedkoopste benzinepomp is of apps die je herinneren wanneer je ongesteld wordt. Super handig toch? Wij hebben voor jou alle handige apps op een rijtje gezet en het enige wat je hoeft te doen is te installeren. 

De volgende apps maken sommige dingen in het leven net een beetje makkelijker voor je:

1. myPill

MyPill is een app waarin je alle gegevens over je anticonceptie pil bijhoudt. Je voert in wat voor soort pil je hebt en dan krijg zoals op de foto hieronder een afbeelding van je verpakking. Je krijgt een melding wanneer je je pil moet innemen. Als je de pil hebt ingenomen klik je hem op de afbeelding weg en geef je aan hoe laat je dat hebt gedaan. Ook zit er op de app een forum waar je vragen kan stellen over de pil.

Informatie: myPill is een gratis app en te downloaden voor iOS en Android. Download de app voor iOS hier.

2. Benzine-Jip

Met deze app zie je waar het dichtstbijzijnde tankstation is en bij welke je het voordeligst tankt. Als je ziet dat er een paar kilometer verderop een goedkoper tankstation is, rijd je toch net zo goed even daarheen!

Informatie: Benzine-Jip is een gratis app en is te downloaden voor iOS en Android. Download de app voor iOS hier.

3. Menstruatiekalender

Deze app houdt bij wanneer je ongesteld moet worden. Je voert in wanneer je menstruatie begint en wanneer het eindigt. Als je dit een paar keer hebt gedaan berekent de app wanneer je weer ongesteld wordt. Daarnaast houd de app je vruchtbaarheid en ovulatie ook nog bij. Het is zelfs mogelijk om een toegangscode op de app te zetten, zodat niemand zomaar in jouw kalender kan kijken.

Informatie: Menstruatiekalender is een gratis app en is te downloaden voor iOS en Android. Download de app voor iOS hier.

4. Woov

Deze app is super handig voor de echte festivalgangers. Je vindt hiermee namelijk je vrienden gemakkelijk terug tijdens het uitgaan of op een festival. Je kunt zelfs je vrienden uitnodigen om uit te gaan of naar een festival te gaan. Ook zie je de line-up van het festival waar je bent. Zoals op de afbeelding hieronder zie je ook de plattegrond van het festival en waar je vrienden zich bevinden.

Informatie: Woov is een gratis app en is te downloaden voor iOS en Android. Download de app voor iOS hier.

5. Rode Kruis

De app van het Rode Kruis is wat minder vrolijk dan de andere apps, maar wel super handig. Op deze app staat namelijk precies wat je moet doen bij een ongeluk. Door de instructies op de app op te volgen weet je precies wat je moet doen. Ook zie je de dichtstbijzijnde EHBO post en AED locatie. 

Informatie: Rode kruis is een gratis app en is te downloaden voor iOS en Android. Download de app voor iOS hier.

6. Shazam

Je kent het vast wel… dat je op een feestje of ergens in de winkel bent en je hoort een nummer dat je super leuk vindt, maar niet weet hoe het liedje heet of wie de artiest is. Dan komt deze app heel goed uit, want met deze app neem je het geluid in je omgeving op en komt er in beeld te staan welk nummer het is en wie de artiest is.

Informatie: Shazam is een gratis app en is te downloaden voor iOS en Android. Download de app voor iOS hier.

7. Yellow Brick

Met deze app registreer je heel gemakkelijk je parkeerkosten. Je voert in wanneer je begint met parkeren en wanneer je klaar bent. Je betaalt dan ook alleen de tijd die je hebt geparkeerd en maakt dus geen onnodige kosten.

Informatie: Yellow Brick is een gratis app en is te downloaden voor iOS en Android. Download de app voor iOS hier.

8. Waze

Met deze app kom je nooit te laat. Waze is namelijk een navigatie app, maar met veel meer functies dan alleen dat. De app geeft aan waar een parkeerplaats is, maar ook waar politiecontroles, files, drukte en ongevallen zijn. De app geeft je dan een andere route. Bij deze app staat ook waar de goedkoopste brandstof langs je route te koop is.

Informatie: Waze is een gratis app en is te downloaden voor iOS en Android. Download de app voor iOS hier.

9. Unum

Afgelopen met de lelijke Insta-feeds. Met deze app plan je je Instagram namelijk vooruit. Je ziet dan hoe mooi je foto’s bij elkaar aansluiten en het is zelfs mogelijk om de volgorde van de foto’s in je feed te veranderen. Je kunt je foto’s inplannen om geplaatst te worden en herinneringen om een foto te plaatsen instellen. Door foto’s te archiveren zie je je feed ook eens zonder die oude foto’s. Deze app kan iedereen wel gebruiken voor een perfecte Instagramfeed.

Informatie: Unum is een gratis app en is te downloaden voor iOS en Android. Download de app voor iOS hier.

Dit zijn een aantal apps waarvan je er zeker wel eentje goed kunt gebruiken. Kijk eens in de app store op je telefoon of je nog meer leuke en handige apps kunt vinden, wie weet vind jij een app die je altijd al nodig had. Hier vind je nog een artikel over andere apps die je als student goed kunt gebruiken.

Beeld: iStock

 

Lees ook: Nooit meer zonder oplader! Check de deals bij Onlinekabelshop!

Pak je winst met de Tommy Teleshopping kortingscode!

Must reads 👀