Beauty

Met deze 7 tips breng jij binnen no-time nepwimpers aan als eer pro

Heb jij een leuk feestje op de planning, een date of misschien wel een leuk festival? Dan mogen nepwimpers niet ontbreken aan jouw va-va-voom make-up look. Er bestaan nepwimpers in allerlei vormen en maten, een setje speciaal voor jouw ogen zit er dus vast wel bij. Maar het opbrengen ervan… dat kan nog wel eens een lastig klusje zijn. Girlscene zet 7 tips op een rijtje zodat jij zonder problemen ervandoor gaat met de mooiste ooglook. 

♥ Let op de kwaliteit van de wimpers
Niets is zo irritant als nepwimpers die totaal niet fijn zijn bij het aanbrengen. Let dus goed op de kwaliteit van de wimpers bij aankoop. Vaak is bij dit soort producten goedkoop… duurkoop. Kijk dus goed naar het materiaal en vooral naar de wimperrand; wanneer deze namelijk erg dik is, betekent dit dat het aanbrengen ervan erg lastig kan zijn. Hoe dunner de rand, hoe fijner het aanbrengen. Ook zien de iets duurdere wimpers er vaak natuurlijker en mooier uit dan de wimpers voor een prikkie. 

♥ Passen de wimpers wel bij jouw oogvorm
Het is altijd belangrijk dat de wimpers die je draagt ook goed bij jouw ogen en gezicht staan. Let dus goed op bij de aankoop of ze niet te lang zijn of te vol, het ligt er maar net aan wat jij zelf mooi vindt en wat het beste bij jouw gezicht past. Zijn de wimpers te lang, als in te lang voor op jouw ooglid aan te brengen, knip dan een stukje van de wimper af. Let wel op: doe dit altijd van de buitenkant van de wimper.

♥ Laat de lijm lang genoeg drogen
Hier komt de eigenschap geduld om de hoek kijken. Bij het aanbrengen van wimpers heb je veel geduld nodig en vooral bij het drogen van de lijm, deze heeft zeker een dertig seconden tot een minuut nodig om te drogen. Als je besluit de wimpers meteen aan te brengen heb je kans dat ze totaal niet goed blijven zitten en verschuiven. Ben dus geduldig, wacht tot de lijm een beetje sticky is geworden en als je ‘m hebt aangebracht wacht je ook nog even. Goed aanduwen op het ooglid en op de plaats houden, na enkele minuten zitten ze perfect!

♥ Geef je eigen wimpers eerst een likje mascara
Voordat je nepwimpers aanbrengt is het een goed idee om je eigen wimpers te voorzien van een likje mascara. Zo blenden ze goed in met de neppe wimpers en zie je waarschijnlijk nauwelijks dat er neppers overheen zitten. En dat effect moeten we hebben. 😉

♥ Heb veel geduld (lees: héél veel geduld)
Zoals in het puntje van de lijm al benoemd werd: geduld is een belangrijke eigenschap. Zonder geduld lukt het je nooit om wimpers goed aan te brengen, dus zorg dat je helemaal in de relaxmodus zit en niet in de stressmodus.

♥ Breng de wimpers met een pincet aan
Met een pincet breng je de nepwimpers velen malen makkelijker aan dan met je vingers. De pincet wordt een verlengde van je vingers waardoor je alles veel beter ziet in de spiegel tijdens het aanbrengen. En wil je het nóg makkelijker doen, dan bestaat er zelfs nog een tangetje om nepwimpers aan te brengen, je koopt ‘m hier

♥ Borstel je wimpers na het aanbrengen
Voor de finishing touch is het mooi om je wimpers (nadat ze helemaal goed en vast zitten) te borstelen. Dit doe je met een oud en schoon mascaraborsteltje of met een borsteltje voor je wimpers die je in een drogist koopt. Zo borstel je alle wimpers mooi uit elkaar en haal je alle mascara restjes weg. 

Ben je meer op zoek naar een natuurlijke make-up look? Neem dan een kijkje in dit artikel.

Bron: Cosmopolitain | Beeld: iStock