Real life

Girls Issues: ‘Ik ben verliefd maar durf geen relatie aan te gaan’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die verliefd is maar geen relatie aan durft te gaan.

Lieve Girlscene,

Ik weet echt niet wat er met mij aan de hand is. Ik ken een jongen nu ongeveer een jaar (sinds maart 2017) en vanaf het moment dat we elkaar leerden kennen klikte het al super goed. We zitten in dezelfde vriendengroep en hebben sinds we elkaar kennen hele persoonlijke dingen gedeeld. Onze vrienden zeiden altijd: jullie zouden zo goed bij elkaar passen etc, maar wij gingen er nooit op in.

Ik stuurde een paar keer naar random mensen: wie wat doen? Hij reageerde daarop en toen hebben we gewoon super gezellig gechilled. Er is toen niks gebeurd. We begonnen vaker met elkaar te chillen en op een avond zoenden we (januari 2018). Sindsdien waren we ‘bezig’. Onze vriendengroep wist het ook en iedereen bemoeide zich met ons. Ze gaven allemaal hun mening en begonnen ons een beetje te pushen. Ik vond het allemaal eng, maar heb dat nooit tegen ze gezegd. Uiteindelijk heb ik voor de veilige weg gekozen en heb ik gezegd dat ik niks meer wilde. Hij dacht er hetzelfde over.

Dit hebben we 2 weken weten vol te houden en toen begonnen we weer af te spreken als ‘vrienden’. Na de 2e keer als ‘vrienden’ gechilled te hebben, kwamen we erachter dat we elkaar nog steeds leuk vonden. We hebben erover gepraat en toen heb ik aangegeven dat ik het idee van een relatie behoorlijk eng vond.

Ik heb symptomen van bindingsangst opgezocht en bij veel van die symptomen denk ik: hé, dat herken ik. Hoe doen jullie dat allemaal met verdergaan en seks? Ik ben er zo bang voor. Hoe werkt het en wat moet je in godsnaam doen? Ik heb telkens de neiging om hem weg te duwen omdat ik het zo ongelofelijk eng vind, maar ik weet dat ik spijt krijg als ik dat doe. Ik kan 101% mezelf zijn bij hem en ik denk dat je dat niet zo snel vindt. Ik vind zoenen zelfs al spannend.

Hebben jullie tips voor hoe ik van dit bange en zenuwachtige gevoel af kom? Ik ben zo bang voor alles.

Groetjes, anoniemLieve anoniem,

Wat rot dat je je zo voelt! Allereerst is het belangrijk dat je doet waar je je goed bij voelt en dat je geen overhaaste beslissingen neemt. Je vrienden vinden het waarschijnlijk leuk om je te jennen, maar als dit je stoort moet je dat gewoon tegen ze vertellen. Jij bent verliefd en weet niet goed hoe je alles aan moet pakken, dus dan is het heel lastig dat andere mensen zich ook nog met jullie gaan bemoeien. Daarbij komt kijken dat je je absoluut niet moet laten beïnvloeden door je vrienden. Doe alles op je eigen tempo, want anders kun je er later misschien spijt van krijgen.

Het is heel vervelend dat je je steeds zo bang en zenuwachtig voelt. We snappen dit misschien moeilijk is, maar toch is het verstandig om hier wat vaker met hem over te praten. Aangezien je zo erg jezelf kunt zijn bij hem, is het helemaal niet erg om eerlijk te zijn over je gevoelens. Het is goed dat je hem hebt verteld dat je het idee van een relatie best wel eng vindt. Als je je te terughoudend gedraagt, dan kan hij namelijk zelfs het gevoel krijgen dat je hem helemaal niet leuk vindt. Dus dat aan hem vertellen is een hele goede keuze van je geweest.

Houd in je achterhoofd dat dat bange en zenuwachtige gevoel vooral komt doordat alles zo nieuw is. Je hebt nog geen relatie gehad, dus er komt opeens heel veel op je af. Maar het is belangrijk dat je je niet laat tegenhouden door je angst. Als jij het gevoel hebt dat je echt verliefd bent, dan moet je naar je gevoel luisteren. Geef het een kans! Succes.

Wij hebben een artikel geschreven over hoe je van je bindingsangst af komt, misschien heb je daar iets aan!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock