Lifestyle

7 redenen waarom het zo intens fijn is om geen bh te dragen

Bh’s… Ze zorgen voor een goede ondersteuning voor je borsten, maar om nou te zeggen dat het zo lekker zit? Nah, daar zullen veel meiden zich niet in vinden. Je weet dat je ze ‘nodig’ hebt, maar toch genieten we allemaal intens van die fijne momentjes waarop we ‘m van ons lichaam kunnen bevrijden. Daarom is het uittrekken van onze bh ook één van de eerste dingen die we doen bij thuiskomst. 

♥ Pure vrijheid
Die strakke bandjes die de hele dag in je rug prikken zijn nou niet bepaald prettig. Heerlijk dus, als je thuiskomt en jezelf kunt bevrijden van die strakke bh. Je hebt geen bandjes of stangetjes meer om recht te trekken en kunt je prima bewegen zonder dat je bh verschuift. Nu nog een lekkere chilltrui aan en op de bank ploffen. Best feeling ever.

♥ De drukte is voorbij
Als jij je bh uittrekt is dat waarschijnlijk op een moment dat je niet meer de deur uit hoeft. Misschien nog een ritje naar de supermarkt, maar daar blijft het bij. Dit betekent dat je dag erop zit en dat je he-le-maal geen verplichtingen meer hebt. Het uittrekken van je bh voelt dus een beetje als een beloning. Dag volbracht? Dan mag de bh uit!

♥ Je kunt alles dragen wat je wilt
En dat zonder bh eronder aan! Vaak is het zo dat de bandjes of de sluiting van je bh een afdruk laten zien door je kleding heen. Je ziet dat je iets onder je kleding aanhebt, omdat er bandjes doorheen schijnen. Hoe jammer! Als je geen bh draagt hoef je nooit bang te zijn dat er afdrukken te zien zijn én de kleur van je bh schijnt ook niet door je shirtje heen.
♥ Bh’s zijn duur
Als jij elke dag opstaat en je klaarmaakt zonder een bh aan te trekken, scheelt dat je een hoop geld. We weten allemaal hoe duur een goede, stevige bh kan zijn, dus het scheelt je flink wat in je portemonnee als je erg geen geld aan uit hoeft te geven.

♥ Je hebt geen afdrukken op je lichaam
Bh’s kunnen soms enorm knellen en daarmee afdrukken achterlaten op je lichaam. Geen bh = geen afdrukken. Je kunt je zelf wel voorstellen dat het eigenlijk helemaal niet goed is voor je huid als het zo bekneld wordt. En zeg nou eerlijk, die afdrukken zien er niet echt charmant uit én zijn ook nog eens vervelend.

♥ Geen bh zorgt er niet voor dat je borsten gaan hangen
Veel mensen beweren dat je borsten na een een bepaalde tijd gaan hangen wanneer je geen bh gebruikt. Wat blijkt? Wanneer je geen bh draagt, ontwikkelen de spieren bij je borsten zich een stuk beter, waardoor ze juist niet gaan hangen. Je borsten worden worden dus eigenlijk een stuk steviger wanneer je geen bh draagt.

♥ Comfortabel zijn maakt gelukkiger
Als er iets is waardoor je je niet comfortabel voelt, dan moet je er van af zien te komen. Een bh kan soms vervelend zitten en dat zorgt er zeker voor dat je je minder fijn gaat voelen. Dus: weg ermee! Als jij je comfortabel voelt zit je al gelijk een stuk lekkerder in je vel. En als je lekker in je vel zit, dan straal je dat zeker uit.

Bron: hercampus.com, goodhousekeeping.com, healthline.com | Beeld: iStock

Must reads 👀