Lifestyle

Single ladies opgelet: 7x waarom je nog geen relatie hebt

Veel vriendinnen van je hebben een relatie en jij bent er bang voor dat je nog lang alleen blijft. Zo nu en dan kom je wel een leuke jongen of meid tegen, maar vaak vind je het toch helemaal niks. Zonde eigenlijk, maar niets aan te doen. Hoe komt het dat jij de prins(es) op het witte paard nog niet gevonden hebt? Wij zetten een aantal redenen voor je op een rijtje. 

1. Je staat er niet voor open
Stiekem ben je nog helemaal niet klaar voor een relatie en dat straal je ook uit. Als iemand te dichtbij komt, weet je niet hoe snel je het moet afkappen. Elke keer als een crush vraagt om nog een keer te daten, weet jij niet hoe snel je een eind moet maken aan het sprookje. Lang leven single zijn.

2. Je hebt helemaal geen tijd voor een relatie
Je studeert, hebt een druk bijbaantje en je vriendinnen staan ook nog hoog op het lijstje. Daarnaast vind je het fijn om tijd voor jezelf te hebben. Hoe ga jij in godsnaam een relatie in stand houden? Precies, beter niet. Dat is de reden waarom de prins(es) op het witte paard nog niet langs is geweest. 

3. Single zijn vind je heerlijk
Stiekem geniet je nog te veel van alle aandacht die je krijgt. Testen of je nog goed in de markt ligt tijdens het uitgaan vind je heerlijk. Als je een relatie hebt, is dit allemaal iets minder vanzelfsprekend en dat weet je maar al te goed. 

single zijn4. Je legt de lat hoog
Hij of zij moet knap, lief en slim zijn. Ohja, en ook nog humor hebben. Tja, zie dat maar eens te vinden… Ooit gaat deze persoon op je pad komen en dat weet je gewoon. Vandaar dat je iedereen afkapt, want jouw droomman of droomvrouw moet nog komen. Gelukkig heb jij genoeg geduld. 

5. Je loopt iets te hard van stapel
Misschien wil je iets té graag. Als je een keer een date hebt gehad, ben je zo razend enthousiast dat je niets liever wil dan zo snel mogelijk weer afspreken. Hartstikke fijn, maar vaak schrikt dit een beetje af… Misschien moet je het bij een volgende date wat meer op je af laten komen. Tijd genoeg, toch? 

7. Je vindt het een beetje eng allemaal
Als er wordt gesproken over een relatie, dan weet je niet hoe snel je moet afkappen. Dat klinkt zo officieel en serieus en daar krijg je spontaan rillingen van. Je weet niet zo goed of je er wel klaar voor bent, dus daarom wordt het uiteindelijk niks. Ach, die tijd komt nog wel. 

Natuurlijk maakt het helemaal niks uit of je een relatie hebt of niet. Eigenlijk is single zijn hartstikke fijn en lees hier waarom. 

Beeld: iStock