Lifestyle

Interieurtips: zo tover jij jouw kleine kamer om tot een paleisje

Jouw kamer is je eigen plekje en daarom is het super belangrijk dat jij je er helemaal thuis voelt. Helaas is niet iedere kamer super groot, waardoor een leuke inrichting soms nog een behoorlijke uitdaging kan zijn. Maar ja: je kamer is nou eenmaal niet groot en je zult moeten roeien met de riemen die je hebt. Toch is het zeker mogelijk om jouw kleine kamertje om te toveren in je eigen paleisje. Wil je weten hoe? Scroll dan snel verder voor inspiratie!

♥ Maak je kamer optisch langer
Een kamer lijkt al gelijk een stuk groter wanneer je plafond hoog is. Is je plafond niet heel hoog? Probeer het dan zelf wat hoger te laten lijken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een hoge boekenkast tegen de muur aan te zetten. Als je niet zo’n fan bent van lezen kun je bijvoorbeeld ook gewoon een lange strook met fairy lights naar beneden hangen. Wees creatief!

♥ Gebruik een bedgordijn
Op een of andere manier zorgt een bedgordijn gewoon voor een luxe uitstraling. Je bed is sowieso het belangrijkste plekje uit je kamer, dus reden genoeg om ‘m wat meer op te laten vallen. Daarnaast sluit je je slaapplek op deze manier ook wat meer af van het leefgedeelte in je kamer. 

♥ Maak de kamer groter met een spiegel
Spiegels zorgen ervoor dat je kamer een stuk groter lijkt. Heel handig dus wanneer je niet zo’n grote plek hebt. Plaats een grote, staande spiegel tegen de muur aan en je kamer lijkt een stuk groter.

♥ Leg een tapijt op de grond
Een tapijt geeft je kamer een luxere uitstraling. Je kunt kiezen voor een basic kleur, maar je kunt ook juist kiezen voor een drukke print. Zo kun je door middel van een kleed wat extra kleur toevoegen aan je kamer.

♥ Gebruik een beperkt aantal kleuren
Je kamer is niet zo groot, dus daarom is het de kunst om het zelf groter te laten lijken. Gebruik daarom lichte kleuren voor op de muren en voeg niet te veel andere kleuren toe. Kies drie kleuren die terugkomen in je kamer. Zo wordt het geheel niet heel erg onrustig, want als het onrustig is oogt het kleiner.

♥ Zet planten neer
Planten zijn onmisbaar in je slaapkamer. Het is tegenwoordig sowieso een trend om planten in je kamer te plaatsen, maar daarnaast is het ook nog eens gezond. Koop een plant die de lucht zuivert en je hebt een leuke en gezonde plant in één.

♥ Zet een hoog schoenenrek neer
Meisjes houden van schoenen, maar schoenen nemen nou eenmaal veel ruimte in beslag. Zet je schoenen niet allemaal op de grond, maar plaats een hoog (dus niet breed) schoenenrek. Zo kun jij al je schoenen kwijt én ziet het er ook nog eens leuk uit. 

♥ Hang grote lijsten op (of zet ze neer)
Omdat je kamer klein is, is het leuk om wat grote items toe te voegen. Kies een aantal grote lijsten uit en plaats er bijvoorbeeld een quote in. Je kunt ze aan de muur hangen, maar het kan ook heel leuk zijn om ze op een kast of op de grond te zetten bijvoorbeeld.

Bron: refinery29, realsimple.com, seventeen.com | Beeld: iStock

 

Lees ook: De mooiste verlichting met de Lampenlicht kortingscode