Travel

7 tips voor als jij alleen met handbagage op reis gaat

Ga jij binnenkort op reis en neem je alleen handbagage mee? Dan komt dit artikel als geroepen! Het is altijd weer een gedoe, het inpakken van je handbagage. Vaak is het maximale gewicht van het kleine koffertje 10 KG, in principe een prima gewicht als je eraan denkt dat ruimbagage ongeveer 20 KG mag zijn. We helpen je!

reizen met alleen handbagage

1. Welk type handbagage neem je mee
Dit is de allereerste vraag die je jezelf moet stellen als alleen met handbagage reizen jouw ding is: welk type handbagage neem ik mee op reis? Er zijn namelijk een hoop mogelijkheden om mee op reis te nemen; een rugzak, weekendtas of gewoon een koffertje het is allemaal mogelijk. Ga even na wat voor jou het fijnste is om mee te nemen, misschien heb je namelijk alleen een koffertje en dan is het zonde om het geld uit te geven aan een nieuwe rugzak. Dat geld kun je dan beter uitgeven aan een lekker etentje op vakantie, toch? 😉

2. Lees je goed in, niet iedere vliegtuigmaatschappij is hetzelfde
Het is belangrijk om te weten wat de regels zijn voor het meenemen van handbagage, dit is namelijk voor elke vliegtuigmaatschappij verschillend. Neem een kijkje op de websites en als je het echt zeker wilt weten kun je altijd even een belletje plegen. De meest gangbare afmetingen voor jouw handbagage zijn 55 x 40 x 20 cm of 50 x 35 x 30 cm. Heb je een koffer met vier wieltjes? Dat is mega handig en betekent minder slepen en pijn aan je rug.

3. Stel prioriteiten tijdens het inpakken
Je handbagage raakt al snel erg vol, het is daarom van belang om goed na te denken bij het inpakken en prioriteiten te stellen. Yes, ook jij moet eraan geloven… helaas is het meenemen van al jouw favoriete jurkjes geen strak plan. Wees kieskeurig en denk na over wat je wel en niet nodig hebt op jouw vakantie/citytrip. Een föhn hebben ze vaak al in de hotels, dus deze mag alvast thuisblijven. Hoeveel boeken ga je daadwerkelijk lezen en om nu drie oogschaduw paletten mee te nemen is ook een beetje overdreven. Neem alleen het hoognodige mee, zo kun je misschien ook op jouw bestemming een beetje shoppen én is er plek om het mee naar huis te nemen. 😉

4. Maak kant-en-klare kledingsetjes
Dit is misschien wel de meest slimme manier van inpakken. Zo neem je niet zomaar van alles mee en weet je ook makkelijker wat je aan kunt doen op jouw vakantiebestemming. Hou het weerbericht even in de gaten zo kun je precies zien of je veel truitjes met lange mouwen moet inpakken of ook een paar jurkjes mee kan nemen. Denk dus tactisch na over wat je wel en niet mee neemt in dat kleine koffertje.

5. Pak slim je handbagage in
In het bovenstaande puntje heb je al gelezen dat het super slim is om kant-en-klare kleding setjes te maken, maar nog niet hoe je ze het slimste kunt opbergen in jouw koffertje. Één van de meest handige methodes om lekker veel in je koffer te krijgen is het in elkaar oprollen van kleding. Op deze manier bespaar je veel plek en krijg je ook nog eens veel mee. Erg handig!

6. Denk aan de vloeistoffen
Vergeet ook zeker niet dat al jouw vloeistoffen in een ziplockzakje moeten. Je mag 10 x 100 ml vloeistoffen meenemen op reis. Denk hierbij ook goed na wat je nodig hebt, shampoo, tandpasta en douchegel is vaak ook te verkrijgen op je vakantiebestemming of ligt zelfs voor je klaar op de hotelkamer.

7. Pak de meest essentiële spulletjes als laatste in
Als laatste tip is het handig om de meest essentiële spulletjes als laatste in te pakken. Dingen als bijvoorbeeld je laptop, camera of zelfs brillenkoker zijn vaak spullen die je nog nodig hebt tijdens de vlucht. Pak deze dus als laatste in zodat ze makkelijk bereikbaar zijn, dit scheelt een heleboel moeite en energie tijdens de vlucht. 😉

Heb je hulp nodig met inpakken? Neem dan zeker een kijkje in dit artikel, zo weet je zeker dat je niks vergeet. Ga je met vriendinnen op vakantie dan is dit artikel een goede inspiratie om leuke activiteiten te ondernemen.