Lifestyle

8 struggles die alleen meiden met rood haar kennen

Heb jij (natuurlijk) rood haar? Dan mag je je heel speciaal voelen. Het is tegenwoordig namelijk best zeldzaam om rood haar te hebben: nog maar 2%(!) van de wereldbevolking is op dit moment gezegend met de prachtige rode lokken. Heel leuk dat rode haar, maar als het jouw haarkleur is heb je vast genoeg opmerkingen over je kleurtje gekregen. Wij hebben de meest voorkomende struggles voor je op een rijtje gezet.

♥ Je krijgt constant vragen
‘Is dit je echte haarkleur?’, ‘hebben je ouders ook rood haar?’, ‘heb je er ooit over nagedacht om je haar een ander kleurtje te geven?’. Als jij rood haar hebt ben je het sowieso gewend dat iedereen steeds vragen blijft stellen. Natuurlijk rood haar komt niet zo vaak voor, maar alsnog vind je het vreemd dat iedereen zo gefascineerd is. Het is maar een haarkleur?! Zie het als een compliment, want iemand met bruin of blond haar krijgt lang niet zoveel interesse ;-). 

♥ Iedereen gaat er vanuit dat je een kort lontje hebt
Op een of andere manier denkt iedereen dat mensen met rood haar een kort lontje hebben. Laten we duidelijk zijn: de kleur van je haar heeft he-le-maal niks te maken met je karakter. Waarom dit fabeltje ooit de wereld in is geholpen weten we absoluut niet. Net zoiets als een ‘kort pittig kapsel’… Why?

♥ Je krijgt ontzettend veel bijnamen naar je hoofd
Bijnamen voor rode mensen lijken een trend te zijn. Soms krijg je leuke bijnamen toegewezen, maar af en toe ook heel negatief. ‘Ginger’ bijvoorbeeld: wat moet je met zo’n bijnaam? Mensen met andere haarkleuren krijgen toch ook geen bijnamen naar hun hoofd geslingerd… 

♥ Mensen maken foto’s van je kapsel
Jij bent een inspiratiebron voor veel mensen die hun haar kraag willen voorzien van een fris, rood kleurtje. Als je op straat loopt wordt dan ook regelmatig gevraagd of mensen even een foto van je kapsel mogen maken, om aan hun kapper te laten zien.
♥ Je verbrand ontzettend snel
Het doel om een bruin tintje te krijgen heb jij allang opgegeven. In de zomer smeer je je om de zoveel uur in met factor 50 en nog steeds weet jij een rood gloedje op je huid te krijgen. Bruin worden is dus niet voor jou weggelegd, maar dat heb je inmiddels geaccepteerd. Jij hebt geen bruin kleurtje, maar anderen hebben geen rood haar. Who’s winning?

♥ Rood en oranje tinten? Nee, die staan je niet
Verschillende mensen hebben je al gezegd dat je echt geen rode of oranje items aan moet trekken, omdat die kleuren enorm vloeken met je haar. Ja dat weet je, maar als jij zin hebt in een rode trui trek jij gewoon een rode trui aan. Thanks!

♥ Als je geen sproetjes hebt vragen mensen zich af hoe dat komt
Over het algemeen hebben de meeste mensen met rood haar ook sproeten op hun gezicht. Heb je dat niet? Dan ben je wel een ‘hele grote uitzondering’. Mensen vragen zich af hoe het kan dat jij de kleine bruine vlekjes op je gezicht mist. Oké, rood haar gaat vaak gepaard met sproeten, maar het is niet abnormaal als je ze niet hebt.

♥ Mensen raken je haar aan
Iedereen is geneigd om even aan je haar te zitten. Waarom weet je niet, want dat je haar rood is betekent niet dat het ook anders voelt. Maar toch, je haar lijkt soms wel een attractie. 

Bron: yourtango.com, buzzfeed.com, theladbible.com | Beeld: iStock