Lifestyle

5x wat te doen op bevrijdingsdag 2018

Het is alweer bijna zover, op 5 mei vieren we voor om precies te zijn 73 jaar vrijheid. Veel mensen zijn of nemen op deze dag vrij en daarom zijn er veel leuke activiteiten, naast bevrijdingsfestivals, georganiseerd om met z’n allen de vrijheid te vieren. Wij zetten de vijf leukste activiteiten voor je op een rijtje.

1. Bevrijdingsfestival
4 en 5 mei staan volledig in het teken van de bevrijding van Nederland tijdens de Tweede Wereld Oorlog. De vierde herdenken we alle slachtoffers en op de vijfde vieren we dat Nederland is bevrijd. Door het hele lang zijn festivals op 5 mei. Feestdag-tip nummer één is natuurlijk een het bezoeken van een bevrijdingsfestival. Door het hele land zijn op deze dag festivals georganiseerd, check hier welk festivals bij jou in de buurt plaatsvindt tijdens Bevrijdingsdag 2018.

2. Straatvoetbaldag
Wist je dat het op 5 mei feestdag én Nationale Straatvoetbaldag is? Ook tijdens Bevrijdingsdag 2018 dag vindt traditioneel de aftrap plaats van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen in verschillende wijken worden voorrondes georganiseerd. Naast dat het natuurlijk om voetbal draait, is het in de meeste wijken ook één groot feest met muziek, dans en natuurlijk heel veel eten.

3. Vrijmarkt
Heb jij nog niet al je spulletjes verkocht tijdens Koningsdag, geen probleem! Bevrijdingsdag 2018 is de kans om al jouw spulletjes nog eens te koop te zetten op een van de vele vrijmarkten. Daarnaast is het ook hartstikke leuk om zelf door de straten te struinen op zoek naar toffe items en schitterende pareltjes voor ‘n prikkie.

4. Kermis
Van rustig op de vrijmarkt slenteren naar wilde kermisattracties. Ben jij dol op kermis en verslaafd aan adrenalinekicks? Dan heb jij geluk als echte waaghals. Tijdens Bevrijdingsdag 2018 zijn er namelijk héél veel kermissen. Check snel of er ook eentje bij jou in de buurt is.

5. Televisie
Blijf jij liever binnen tijdens deze drukke dag? Volg dan live alle highlights van Bevrijdingsdag 2018 op tv, meestal is er ‘s avonds een samenvatting te zien van verschillende bevrijdingsfestivals. Sla wat lekkers in en chill op de bank met dit mini huiskamer concert.

Beeld: iStock | Bron: svbn.nl,