News

YES: NS introduceert zitplaatszoeker in de trein

Iedereen die regelmatig met de trein reist herkent het vast wel: het moment dat de deuren van de trein opengaan en iedereen haastig op zoek is naar een plekje om te zitten. Zeker tijdens de spits mag je vaak in je handjes knijpen als je een zitplek hebt weten te bemachtigen. NS komt met een fantastische oplossing, namelijk de zitplaatszoeker.

De zitplaatszoeker
Yes, er is ei-nde-lijk een app waarbij we gewoon via onze smartphone kunnen checken in welk treinstel we het beste kunnen stappen voor een zit plek. Dat is toch fantastisch? Nooit meer lang op zoek naar een plek of een half uur in het gangpad hoeven staan. De NS app toont namelijk sinds kort niet alleen je reis, maar ook welk treinstel de meeste zitplekken heeft. Aan de hand van de kleuren groen (veel plaats), geel (gemiddeld veel plaats) en oranje (bijna vol) laat de app zien waar je het beste kun instappen. Handig!

trein ns zitplaatszoeker

Treinreizen
De zitplaatszoeker werkt door verschillende sensoren op het spoor en in de trein. Op dit moment wordt de zitplaatszoeker getest op het traject Arnhem – Den Bosch en wordt hierna uitgebreid op meerdere trajecten. Wij zijn in ieder geval groot fan van het idee en hopen dat de zitplaatszoeker snel op meerdere locaties wordt geïntroduceerd.

Beeld: iStock | Bron: Metronieuws.nl, NS.nl