Lifestyle

8 redenen waarom je vandaag nog een puppy in huis moet halen

Ken jij iemand die puppy’s niet leuk vindt? Precies, deze mensen bestaan niet. Uren kun je kijken naar zo’n kleine pluizenbol. Een beetje kroelen en praten tegen dat beestje. Heerlijk is dat. Er zijn zoveel redenen waarom jij zo’n klein beestje gewoon móét hebben. Heb jij nog geen puppy? Lees dan dit artikel en je haalt er vandaag nog eentje in huis. 

1. Een puppy maakt je elk moment van de dag aan het lachen
Als je mondhoeken even niet omhoog staan, hoef je maar een paar seconden naar dat vrolijke beestje te kijken en jouw humeur slaat compleet de andere kant op. Wat zijn het ook lekker gekke beestjes. 

2. Je hebt iets om voor te zorgen
Hoe heerlijk is om voor een beestje te zorgen? Lekker het moedertje uithangen. Even borstelen, wassen, eten geven en uitlaten. Verantwoordelijkheid noemen ze dat ook wel. Niet alleen jij, maar ook je maatje wordt hier intens gelukkig van. 

3. Je kunt lekker babbelen
Als je even je ei kwijt wil, dan kan dat gewoon. Als je ouders niet thuis zijn en je vriendin heeft geen tijd, dan kun je lekker babbelen met je puppy. Die beestjes kunnen zo fijn luisteren. 

puppy in huis4. Je hoeft je niet te vervelen
Soms heb je van die momenten dat je echt niet weet wat je moet doen. Gelukkig is dat verleden tijd als je een puppy in huis hebt. Even met de bal gooien, een stukje wandelen of gewoon lekker knuffelen. Vervelen? Echt niet!

5. Je bent nooit eenzaam
Als je alleen thuis bent, dan is het vaak zo saai en leeg. Je zit in je eentje op de bank en begint bijna tegen jezelf te praten uit eenzaamheid. Als je zo’n schattig beestje in huis hebt, is daar natuurlijk geen sprake van. Het is één en al oor en jij ratelt maar door. 

6. Het vermindert stress
Door een huisdier te aaien en ermee te bewegen, vermindert de kans op stress. Dat is ook wel een goede reden om zo’n leuk beestje in huis te halen. Heb jij last van stress? Lees hier andere manieren hoe je er vanaf komt. 

7. Je blijft in beweging
Niks naar de sportschool, maar gewoon je puppy uitlaten. Drie keer per dag met dat hondje de straat op. Jouw stappenteller slaat op hol en dat is precies wat je wil. Als je een puppy neemt, krijg je een dagelijkse work-out cadeau. Ideaal. Ben je nog op zoek naar andere work-outs? Lees dan dit artikel

8. Iets om van te houden
Gegarandeerd dat je van dat beestje gaat houden. Na alles wat jullie samen meemaken, bouw je een hechte band op natuurlijk. Gelukkig krijg je ook een hoop terug voor alle energie die je erin stopt. Ware liefde noemen ze dat. Jij hebt helemaal geen vriendje nodig, toch? 

Beeld: iStock | Bron: loopdepressievrij.com, dokterdokter.nl