Love

Maken jullie hier ruzie over? Dan hebben jullie geen gezonde relatie

Natuurlijk heeft iedereen weleens ruzie, want dat is menselijk. Maar er zijn gewoon een aantal dingen waar je geen ruzie over zou moeten hebben in een relatie. Gewoon, omdat je er als koppel boven hoort te staan. Waar jullie ruzie en discussies over hebben zegt veel over de toekomst van jullie relatie. Je wilt natuurlijk niet verstrikt raken in een ongezonde relatie vol met ergernissen. Als jullie ruzie maken over de volgende dingen, dan weet je zeker dat dit niet de juiste relatie voor je is.

1. Loyaliteit

Als het goed is weet je wat een ander in een relatie zoekt, en als jij aan dat totaalplaatje voldoet hoor je je geen zorgen te maken. Als je het gevoel hebt dat hij/zij niet helemaal eerlijk met je is, dan wordt dat gevoel sowieso wel ergens door veroorzaakt. Als je nu al twijfelt, waarom zou je dat dan niet meer doen in de toekomst? Constant elkaar wantrouwen brengt jullie relatie vroeg of laat om zeep.

2. Niet geïnteresseerd zijn in dingen die de ander leuk vindt

Jij hebt je eigen interesses en hij/zij heeft zijn eigen interesses. Dat de ander niet geïnteresseerd is in alles wat jij leuk vindt is niet meer dan normaal, en andersom net zo goed. Dwing elkaar niet om iets bij te wonen waar je eigenlijk liever niet bent. Het is juist goed om dingen gescheiden te houden. Als jullie vaak ruzie hebben over het hebben van ‘te weinig interesse’, zit er iets niet goed.

3. Waar jullie naartoe gaan 

Als jullie elkaar leuk vinden hoort het niks uit te maken wat jullie gaan doen. Ruzies over naar welk restaurant jullie gaan, of welke film jullie gaan bezoeken zijn totaal overbodig. Compromissen maken is iets wat hoort in een relatie. Drukken jullie altijd zo jullie eigen zin door dat het uitloopt op een grote discussie? Dan is dat een teken van een niet zo gezonde relatie.

4. Ex-relaties

Jullie hebben een relatie met elkaar, dus jullie exen zijn verleden tijd. Het is daarom ook helemaal niet nodig om steeds weer het onderwerp ‘ex’ op tafel te gooien. Al helemaal niet wanneer jullie steeds discussies en ruzies krijgen wanneer het weer eens over een ex gaat. Jullie gaan voor elkaar, dus als het goed zit hoort niemand zich zorgen te maken over een of andere verdwaalde ex.

5. Tijd doorbrengen met vrienden

Eén van de belangrijkste dingen in een gezonde relatie is tijd doorbrengen met vrienden. Het is begrijpelijk dat je het liefst elk moment van de dag bij je lover bent, maar het is niet goed voor jullie relatie. Breng veel tijd door met je vrienden, want mocht het toch niet lopen zoals gehoopt: dan heb je je vrienden nog. Verwacht niet van elkaar dat jullie goed bevriend raken met elkaars vrienden, want dat is nergens voor nodig. Botert het niet zo tussen jou en de vrienden van je lief? Verbied hem of haar dan niet om met ze om te gaan. Jouw vriendinnen zijn toch ook heel belangrijk voor je?

6. Praten over de toekomst

Samen toekomstplannen maken hoort iets moois te zijn. Het is dus niet normaal als praten over de toekomst uitloopt tot een grote discussie. Als jullie het over alles oneens zijn, zijn jullie niet voorbestemd om samen een toekomst aan te gaan. Voor een toekomst samen zouden jullie toch echt compromissen moeten gaan sluiten. Ziet je liefje het niet zitten om de stad te verlaten, maar moet dat wel voor je toekomstige baan? Als hij of zij echt van je houdt, dan zouden jullie hier een oplossing voor zoeken.

7. Ruzie over vriendschappen

Je lover houdt van jou en heeft ervoor gekozen om een relatie met jou aan te gaan. Het is niet nodig om je zorgen te maken over vriendschappen van de ander. Vertrouwen is heel belangrijk in een relatie. Ben je constant jaloers omdat je lief met een goede vriendin afspreekt? Dan zit het niet goed tussen jullie. De ander hoort ook niet boos te worden op jou, als je weer met een vriend/vriendin naar het terras gaat. Jullie hebben samen een relatie, dus vertrouw elkaar.

Beeld: netflix