Lifestyle

Cancel al je plannen: er bestaat dus een Penis Festival en wij willen erheen

De hele dag dansen, relaxen en kletsen, het mag weer! Hoe kun je deze feestelijke periode nu beter beginnen dan met het Penis Festival? Tijdens dit speciale festival breng je een ode aan de snikkel door mee te lopen in een optocht met reusachtige piemels, terwijl je van piemel-snoepgoed geniet. Geloof ons, dit wil je een keer meemaken! 
Spandoeken, posters, lolly’s… en álles in de vorm van piemels. Tijdens Kanamara Matsuri, beter bekend als het Penis Festival, wordt het mannelijke geslachtsdeel flink in het zonnetje gezet. Volgend jaar vindt het festival plaats in Kawasaki (een halfuurtje met de trein vanaf Tokyo). Dik, dun, lang, kort: alles draait om de penis!

Ode
Tijdens het festival brengt iedereen een ode aan de piemel. Er is een stoet waarbij gigantische penissen letterlijk op handen worden gedragen. Ondertussen sabbel je op piemel-ijsjes of piemel-lolly’s. En als je je een beetje jolig voelt, kun je ook een plastic penis op je neus zetten.

Lugubere legende
Waarom er een heel festival wordt gewijd aan de piemel? Niet omdat de jongeheer ons zoveel plezier brengt, de oorsprong ligt bij een niet zo gezellige legende. Volgens de legende zou een demoon met erg scherpe tanden zich hebben verstopt in de vagina van een jonge vrouw. Ze had niks door, totdat de demoon de piemels van haar eerste en tweede echtgenoot afbeet. Ai! Maar toen kwam een lokale smid met de oplossing: hij maakte een ijzeren penis voor haar waarop de demoon zijn tanden stuk beet en vervolgens haar vagina verliet. Daarna werd de penis heilig verklaard. 

Bekijk hieronder een kleine impressie van het Penis Festival: 

Beeld: iStock