Real life

Girls Issues: ‘Mijn ouders vinden mij te oud voor ballet’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een meisje dat denkt dat ze te oud is om met ballet te beginnen.

Hey Girlscene,

Ik zit al twee jaar lang met het idee om aan ballet te beginnen. In oktober word ik vijftien jaar en ik heb het gevoel dat ik daarom veel te oud word om te beginnen. Ik heb geen ervaring met ballet en ook mijn ouders zeggen dat het al veel te laat is. Het is niet mijn bedoeling om van ballet mijn beroep te maken, maar ik zou het dus gewoon puur voor het plezier willen doen.

Dit is iets wat ik al heel lang wil doen. Als ik eraan denk dat ik later oud ben en nooit wat met ballet heb gedaan word ik daar zelfs verdrietig van. Ik heb al wel wat ervaring met andere dansstijlen en heb heel veel doorzettingsvermogen. Is het echt niet mogelijk om nog te beginnen met ballet? Moet ik een bepaald gewicht hebben? En hoe overtuig ik mijn ouders?

Veel liefs,
Aurélie

Lieve Aurélie,

Wat ontzettend leuk dat je met ballet wilt beginnen. Laten we gelijk met de deur in huis vallen: je bent nooit te oud om iets te leren. Je geeft zelf al aan dat je het gewoon voor het plezier wilt doen. En stel dat je professioneel zou willen worden: ook dat is mogelijk. Als jij het gevoel hebt dat ballet je gelukkig maakt moet je er zeker voor gaan.

Probeer je ouders duidelijk te maken dat je veel plezier haalt uit ballet en dat het je heel gelukkig maakt. Geef aan dat je het puur voor de lol wilt doen en dat je nog jong genoeg bent om eraan te beginnen. Met jouw doorzettingsvermogen heb je alle pasjes sowieso heel snel onder de knie!

Als je puur voor de lol ballet wilt doen hoef je zeker niet aan een bepaald gewicht te voldoen. Het is voor iedereen. Wij durven je niet met zekerheid te vertellen of dat op professioneel wel een bepaald gewicht is. Dat kun je het beste bij een dansschool vragen! Hopelijk weet je je ouders te overtuigen en sta je snel met je balletschoenen in de danszaal!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock