News

Alarm: Inspectie vindt kankerverwekkende stof in dit make-up merk

Op de redactie zijn we dol op make-up. Wanneer er weer een pakketje met nieuwe lipsticks binnenkomt kunnen wij niet wachten om de kleuren te testen. Ben jij ook dol op make-up en gebruik je het regelmatig? Dan moet je zeker even je make-up stash checken, want in het volgende merk zijn namelijk kankerverwekkende stoffen gevonden.

Claire’s
In het make-up van de accessoireketen Claire’s is door de Inspectie van de Leefomgeving asbest gevonden. Het gaat hierbij dat om een compact poeder en een set contourpoeders in acht kleuren. De producten zijn ook in de Nederlandse winkels verkocht, maar gelukkig inmiddels uit de schappen gehaald door Claire’s. Eerder dit jaar deed de inspectie al onderzoek naar de make-up van Claire’s, toen werd er niets gevonden. Naar aanleiding van nieuwe signalen uit de Verenigde Staten werd opnieuw onderzoek gedaan en dit keer was het wel mis…

Asbest
Nu is er dus wel asbest aangetroffen, een stof die in Nederland verboden is en bovendien kankerverwekkend is. In het gezichtspoeder werd 2% tot 5% procent asbest gevonden, in de contourpoeder 0,1% tot 2%. Volgens de inspectie zijn dit lage concentraties, maar zijn gezondheidsrisico’s niet uit te sluiten.

Bron: NOS.nl, NRC.nl | Beeld: iStock