News

Shocking: Facebook houdt bij wie jij belt en sms’t

Dat er gegevens van je worden verzameld op internet is over het algemeen al wel bekend. Maar nu is het pas echt menens: Facebook houdt blijkbaar ‘legaal’ bij met wie jij belt en naar wie je sms’jes stuurt. Heel veel mensen zijn hier terecht boos om en daarom is Facebook nu meer dan ooit in opspraak. Er is een complete databank te vinden waarin jouw bel- en sms gegevens in zijn opgeslagen! Kunnen we Facebook nog wel vertrouwen?

Blijkbaar slaat Facebook alle deze gegevens al jarenlang(!) op. Dit is ondekt door een aantal android-gebruikers toen zij hun informatie opvroegen. Facebook zegt toestemming te hebben gekregen om de gegevens van sommige gebruikers op te slaan. Over het algemeen accepteren veel gebruikers voorwaarden zonder ze te hebben gelezen, dus misschien is dit ook wel zo’n geval…

Gelukkig is de optie heel makkelijk weer uit te zetten én wordt de informatie niet gedeeld met derde partijen. Ook wordt de inhoud van het bel- en sms-verkeer niet opgeslagen. Maar alsnog zijn we hier natuurlijk niet van gediend. Hmm, misschien moeten we eens beter in de gaten houden welke informatie er allemaal over ons wordt verzameld.

Ben je benieuwd naar welke informatie Facebook allemaal over je heeft verzameld? Dan kun je een kopie van je Facebook-gegevens downloaden. Ga naar het pijltje rechtsbovenin de pagina (zie foto) en ga naar instellingen. Onderaan de pagina staat: ‘een kopie downloaden van je Facebook-gegevens’. Als je daarop drukt ontvang je een mail met alle gegevens die Facebook van jou heeft verzameld. Geloof ons, je gaat ervan schrikken.

Facebook PrivacyFacebook privacy

Bron: metronieuws.nl, arstechnica.com | Beeld: iStock