Lifestyle

Heftig verhaal: ‘ik werd gestalkt door iemand die ik via internet leerde kennen’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat gestalkt werd door iemand die ze via Instagram leerde kennen.

Inmiddels is het 7/8 maanden geleden dat mijn 4-jarige relatie is beëindigd. Toen het een aantal maanden uit was met mijn ex besloot ik Tinder te downloaden. Ik wist nog niet zo goed wat het was, dus ik was vooral erg nieuwsgierig. Ik had gehoord dat Tinder vol zat met rare mensen die alleen maar uit zijn op seks, maar toch wilde ik het zelf zien.

Na een tijdje kreeg ik een bericht via Instagram van een jongen die mijn account op Tinder had gezien. Hij leek een normale, leuke jongen dus we raakten aan de praat. Hij vertelde hoe oud hij was, waar hij woonde, werkte en studeerde. Hij vroeg diezelfde informatie ook van mij, en die gaf ik hem. Ik had er helemaal niet bij stil gestaan dat ik daar eigenlijk wel mee op moet passen. We wisselden nummers uit en voegden elkaar toe op Snapchat.

Op een avond ging ik met vriendinnen uit in Haarlem. Dit had ik tegen hem verteld, maar ik heb nooit gezegd naar welke club ik ging. Voordat ik het wist was hij daar ook. Heel vreemd, aangezien hij niet eens in Amsterdam woonde. Misschien is het gewoon toeval, dacht ik. Maar vanaf dat moment ging het helemaal de verkeerde kant op.

Hij bleef constant berichten sturen met teksten als: “waar ben je?”, “met wie ben je?” en “waarom reageer je niet?!”. Ik vond het enorm vervelend worden. Na een maand was ik het zat. Ik zei tegen hem dat ik er geen zin meer in had en blokkeerde hem van alle social media kanalen. Ik kende hem eigenlijk helemaal niet, dus ik was hem ook niks verschuldigd.

De volgende dag kreeg ik een berichtje via Facebook. Al zijn foto’s stonden op het account, maar er stond een andere naam bij. De pagina had meer dan honderd vrienden en posts die al best oud waren. Hij stuurde een bericht met teksten als: “ik mis je, ik wil jou en je hemt me wat beloofd. Vergeet me niet.” Ik vond het eng, want ik had hem maar één keer gezien. Ook zijn Facebookpagina blokkeerde ik, want ik had geen behoefte aan drama.

Eén dag later was ik aan het werk bij de spa in het hotel waar ik werk. Toen ik bezig was met schoonmaken werd er ineens op de deur geklopt. Hij stond recht voor me. Ik raakte helemaal in paniek en vluchtte naar een plek waar camera’s gingen. Ik liep er naartoe en hij ging mij achterna. Ik besefte me opeens dat ik in een hele gevaarlijke situatie zat. Ik vroeg hem waarom hij er was. Hij zei dat hij wilde weten waarom ik hem op alles had geblokkeerd. Ik vertelde hem de waarheid: ik vond hem vervelend, eng en heel erg raar. Vervolgens begon hij heel eng te lachen.

Ik vroeg of hij weg wilde gaan, maar in plaats daarvan zei hij weer dezelfde dingen tegen me als in het berichtje. “Ik wil jou hebben, jij bent mijn vriendin” et cetera. Het heeft 10 minuten geduurd voordat ik de security belde. Gelukkig is hij toen wel vertrokken. Ik was in pure shock en wist niet wat ik moest doen. Nadat ik mijn moeder had ingelicht besloot ik de politie te bellen. Ik moest alle informatie die ik over hem had verzamelen en daaruit hebben ze een rapport gemaakt. Ze adviseerden mij om nog geen aangifte te doen, totdat er echt wat heftigs was gebeurd. Ik moest hem een bericht sturen waarin ik vertelde dat ik de politie had ingelicht.

Ik vind het doodeng dat hij waarschijnlijk weet waar ik woon, omdat ik altijd mijn locatie op Snapchat aan heb staan. Vanaf het moment dat dit gebeurde ben ik anders over dingen na gaan denken. Ik heb alle security instellingen van mijn social media kanalen veranderd. Ik hoop dat mensen meer nadenken over welke informatie ze delen met onbekenden. Het is namelijk gevaarlijker dan je denkt.

Anoniem

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Beeld: iStock