News

Dit is geen grap: Instagram brengt de chronologische feed terug!

Word jij er ook niet goed van dat je steeds foto’s van vijf dagen geleden in je Instagram-feed tegenkomt? De app ligt al maanden onder vuur door het algoritme waarbij alle foto’s niet meer op volgorde van tijd staan. Na een enorme klachtenregen lijkt Instagram eindelijk te luisteren… de chronologische feed komt weer terug!

Het algoritme zou ervoor moeten zorgen dat je foto’s te zien krijgt die je écht interessant vindt. Maar in de praktijk werkt het anders. Instagram laat je foto’s van dagen geleden zien waardoor je denkt dat jouw crush nog stééds op wintersport is en je hebt de laatste vijf foto’s van je BFF niet geliket omdat je ze gewoon niet hebt gezien. Irritant!

‘New posts button’
Na de invoering van het algoritme kreeg Instagram duizenden klachten binnen. Ze leken maanden niks met de kritiek te doen, maar nu komen ze tóch met een oplossing. Gisteren maakte het sociale medium bekend dat ze met een ‘new posts button’ komen. Hiermee komen de nieuwe berichten weer als eerst in jouw feed te staan. En er is meer goed nieuws. Instagram gaat de tijdlijn ook niet meer automatish verversen, maar komt met een button waarmee je de foto’s handmatig kunt verversen. Zo mis je geen enkele Insta-post meer!

Test
Helaas is de nieuwe update niet voor iedereen beschikbaar, het gaat om een testgroep. Als de test succesvol is, zal de nieuwe update ongetwijfeld voor iedereen beschikbaar worden. 

Beeld: iStock

Must reads 👀