Lifestyle

Real life story: ‘Mijn papa was mijn papa niet meer’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat de sterke band met haar vader is verloren.

Mijn vader en ik waren elkaars beste vrienden, tot de dag dat mijn vader besloot te willen scheiden. We waren op vakantie en ik weet nog als de dag van gisteren hoe de bom knapte. We hadden nooit spanning binnen ons gezin, dus ook niemand had dit aan zien komen. Het was een klap in het gezicht. Zowel voor ons al voor de mensen in onze omgeving. Vanaf die ene dag werd alles anders en veranderde mijn hele leven.

Maandenlang heb ik gevochten tegen papa. Weken heb ik papa proberen te overtuigen om toch voor het gezin te gaan en het een laatste kans te geven. Maar na weken strijden kwam ik erachter dat hij een relatie had met een Marokkaanse vrouw. Hij heeft dit een jaar ontkend, maar ik deed er alles aan om achter de waarheid te komen.
Het was een jaar waarin ik papa en mijzelf volledig kwijtraakte. Hij vervreemde volledig van me. Voor mijn gevoel was mijn papa mijn papa niet meer. Hij was veranderd qua innerlijk en uiterlijk. Ik kende hem niet meer, maar eerlijk gezegd wilde ik dat ook niet meer. Zijn ogen, zijn lichaam, zijn kleding, zijn manier van denken: niets was meer zoals voorheen.

Ik was op zoek naar oplossingen en verklaringen, maar er was niemand die mij begreep en te hulp kon schieten. Ik voelde me in de steek gelaten en ontzettend alleen. Ik zocht verschillende uitvluchten zoals sporten, vriendinnen, eten. Ik wilde weer controle over mijn leven hebben.

Het was een jaar met alleen maar ruzies en geschreeuw tegen elkaar. Een jaar met ontzettend veel pijn, boosheid en verdriet. Ik kwam mijzelf ontzettend vaak tegen en leerde mezelf goed kennen. Ik heb veel klappen moeten vangen en moest snel volwassen worden. De band met mijn moeder is ontzettend close geworden en het jaar heeft mij erg sterk gemaakt.

Ik geloof dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn en blijf hopen dat mijn oude papa ooit weer terug komt en mijn beste maatje weer kan worden. 

Dit verhaal verscheen eerder op Girlscene in 2018

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.