News

Dit is de reden waarom je nooit van een houten plank moet eten (in een restaurant)

Als je uit eten gaat krijg je je eten 9 van de 10 keer op een bord geserveerd. Tenminste, wij hebben nog geen restaurant gezien waarbij dit niet het geval is. Heel logisch dat je eten op een bord wordt geserveerd, maar het is niet zo onschuldig als je denkt. Het ligt er maar net aan welk bord je voorgeschoteld krijgt. Een bord van porselein of een bord van keramiek kan geen kwaad, maar een bord van hout kun je beter links laten liggen.

Wanneer je van een houten bord eet is het risico op een voedselvergiftiging veel groter dan wanneer je van een ander soort bord eet. Wanneer borden goed worden schoongemaakt is er geen reden tot paniek, maar anders is het verstandig om je gerecht te laten staan. Better safe than sorry.

Een restaurant in Birmingham heeft een boete van 50.000 dollar gekregen voor het in gevaar brengen van de gezondheid van haar klanten. Na een feestje liepen 14 klanten voedselvergiftiging op. Uiteindelijk bleek dat het personeel ervoor had gekozen om wegwerphandschoenen te gebruiken in plaats van hun handen te wassen. Daarnaast werd het restaurant niet goed onderhouden en konden de houten borden niet goed worden schoongemaakt.

Bron: independent.co.uk, cosmopolitan.com | Beeld: Pixabay

Must reads 👀